1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ERIK JIRKA SLOVACIMA: Bilo je i drugih ponuda, ali ona iz Beograda se ne odbija!

Objavljeno: 05.09.18 u 21:15

Prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku biće Erik Jirka brzonogo krilo Spartaka iz Trnave.

Slovak je ‘skoknuo’ do Beograda, potpisao predugovor sa crveno-belima, a onda se vratio u domovinu gde će Spartaku iz Trnave pomoći u grupnoj fazi Lige Evrope. U januaru bi 20-godišnji igrač trebalo da se preseli u Beograd i obuče zvanično dres Crvene zvezde.

Po povratku u domovinu usledili su odmah pozivi novinara, a evo šta je Erik Jirka rekao o prelasku u Crvenu zvezdu.

– To je veliki klub u Srbiji i ogroman svetski brend. Za mene je to idealna sredina i unapred se radujem izazovu – počeo je Jirka, a onda se nadovezao na dogovor:

– Čekao sam dugo na transfer i koanačno se ostvario. Mogu da budem miran i igram fudbal. Pravo da vam kaćem poverovao sam u ovaj transfer tek kada se realizovao. Zvezda me je impresionirala kao klub.

Erik Jirka se u Trnavu vratio da pomogne svom klubu u borbi za nokaut fazu Lige Evrope gde će u grupi igrati sa Anderlehtom, Fenerbahčeom i Dinamom iz Zagreba.

– Dogovorili smo se da pomognem Trnavi do kraja ove godine u prvenstvu i Ligi Evrope i definitivno odlazim u Beograd u januaru. Počinjem da učim engleski, kako bih bio spremniji za svoj prvi inostrani angažman. Radujem se što ću živeti u Beogradu, igrati u tamošnjem najvećem klubu i posebno pred navijačima koji su jednako dobri kao Trnavini.

Slovačkog kolegu je zanimalo i da li postoji mogućnost da brzonogi krilni napadač ostane do juna sledeće godine u Spartaku.

– O tome će odlučiti Zvezda. Dokle god budem igrao za Spartak, trudiću se da pomognem.

Na kraju je Erik Jirka otkrio da je bilo ponuda i sa drugih strana, ali da je ipak izabrao Beograd.

– Jesam, ali Zvezda je nastupila sa onom koja se ne odbija. Radi se o velikom klubu koji ovakvu šansu pruža samo jednom u životu – zaključio je Jirka.

0
0

1 Komentara

  1. Gledao sam dve utakmice Jirku i mislim da je Zvezda napravila dobar izbor! Jirka ima sve predispozicije da postane krilo velikog formata! Sve ima, brzinu, snagu, znanje! Ali, s druge strane Zvezda dovodi neke „kapitalce“ afričkog porekla, koje nikada niko nije gledao i koji su bili standardne rezerve u svojim prijašnji9m klubovima. Koliko nam oni mogu pomoći pokazaće LŠ!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter