Partizan je remizirao sa Bešiktašem, u Turskoj nakon beogradskih 1:1 crno-beli moraju ili da pobede ili da rezmiraju sa 2:2 ili više. Ipak, utisak je da imaju razloga za umereni optimizam, što i provejava među igračima Zorana Mirkovića.

– Kada je rezultat u pitanju, sa jedne strane možemo da budemo zadovoljni, jer Bešiktaš čine odlični individualci. Bili smo ravnopravni, mogli smo da damo i drugi gol, bilo bi nam lakše u revanšu, ali i ovako možemo da se nadamo prolasku. Možemo da igramo sa njima, zašto da ne pobedimo tamo, rekao je napadač Nemanja Nikolić.


Što se primljenog gola tiče…

– Ponovo pad koncentracije posele datog tola… Oni ništa stvorili do tad nisu, zato smo se možda i opustili, pomislili da ne mogu odmah da nas ugroze. Ali eto, dadoše gol zbog individualnog kvaliteta Kvarežme, zaključio je napadač Partizana.

Mladi Svetozar Marković je uveren da njegov tim može da se nosi sa svima:

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa bilo kim od ozbiljnih ekipa. O Bešiktašu nema potrebe da pričamo previše, odlučiće meč u Istanbulu. Naše je da damo sve od sebe da prođemo, verujem da možemo. A gol.. kako smo dali, tako smo i primili, Pokušaćemo da otklonimo nedostatke do revanša.

Prvi gol zasluga je Gorana Zakarića:

– Zadovoljni smo rezultatom, utakmica je bila veoma naporna. Uspeli smo da pariramo, iako igraju vrhunski, ali imamo dobar rezultat pred revanš. Pokušaćemo da ispravimo nedostatke do tad. Verujemo u sebe, uz ovakve igrače i pristup prilikom kog bi svi trebalo da budemo skoncentrisani.

BELGRADE, SERBIA – AUGUST 23: Goran Zakaric (R) of Partizan in action against Tolgay Arslan (L) of Besiktas during the UEFA Europa League Play-Off First Leg match between Partizan and Besiktas at Partizan Stadium on August 23, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Očekuje crno-bele put u Tursku…

– Znamo da nas čeka pakao, kakva će biti atmosfera, ali mislim da smo uspeli da pariramo, i verujem da možemo da uz sve što se dešava oko kluba izborimo prolaz. Bilo je pritiska u finišu, ali… Tamo idemo da se nadigravamo i damo sve od sebe da se plasiramo u grupnu fazu.

Jedan od boljih igrača crno-belih u novoj sezoni je Nemanja R. Miletić:

– Mislim da rezultat jeste pozitivan, sve je otvoreno. Videli ste da možemo da igramo sa njima, iako su svetska imena u pitanju. U poslednjih 15 minuta mogli smo do gola, ali nismo uspeli. Idemo tamo da igramo, pa ko bude bolji…

BELGRADE, SERBIA – AUGUST 23: Nemanja Miletic (L) of Partizan competes for the ball against Cyle Larin (R) of Besiktas during the UEFA Europa League Play-Off First Leg match between Partizan and Besiktas at Partizan Stadium on August 23, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Osvrnuo se na gol:

– Ušao nam je vezni među dva štopera, a oni su već imali zaduženja. Nismo prepoznali situaciju. Poštovali smo ih, nismo znali koliko možemo, ali sada znamo da možemo protiv njih, zaključio je Miletić.

 

Sa stadiona Partizana – Stefan Smuđa