Fudbalski klubovi italijanske prve lige, Serije A, potrošili su ovog leta 1,14 milijardi evra na transfere, što je za 25 odsto više nego prošle godine.

Sezona u Seriji A počinje danas utakmicama Kjevo-Juventus i Lacio-Napoli, što znači da je prelazni rok završen sinoć.


Italijanska ‘Panorama’ izračunala je da su prvoligaški klubovi potrošili 1,14 milijardi evra, u odnosu na 907 miliona evra u prošlogodišnjem letnjem prelaznom roku.

Klubovi iz Serije A drugi su po ulaganju u transfere ovog leta, posle engleske Premijer lige, čiji su klubovi potrošili 1,42 milijarde evra.

Italijanski klubovi iz Serije A su iz godine u godinu više troše, pa su tako 2014. godine u letnjem prelaznom roku potrošli 335 miliona evra, godinu dana kasnije 608,8, a 2016. godine 707,35 miliona evra.

Šampion Juventus potrošio je najviše 250 miliona evra, od kojih je više od 100 miliona platio Real Madridu za Kristijana Ronalda. On je najskuplji igrač u letnjem prelaznom roku i jedini za koga je plaćeno više od 100 miliona evra.

Roma je druga po trošenju novca u letnjem prelaznom roku sa 136 miliona evra na 13 transfera, ali je zahvaljujući prodaji Alisona i Radje Naingolana to na neki način uspela da nadoknadi.