Pamtiće dugo navijači Partizana dvomeč protiv Njukasla, kada su 2003. godine izborili grupnu fazu Lige šampiona.

Svojim promašenim penalom tome je ‘doprineo’ i legendarni igrač ovog tima Alan Širer.


– Ne, ne sećam se tog promašaja. Pamtim samo golove, nikad promašaje, rekao je on u intervjuu za Nezavisne.

Iako nije osvojio niti jedan trofej, njemu danas nije žao što je bio deo ‘svraka’.

– Ne žalim ni zbog čega u karijeri. Živeo sam svoj san. Igrao sam za svoj tim, svoj klub i grad Njukasl. Uvek mi je bio san da obučem crno-belu devetku. Drago mi je što sam u svom klubu uspeo da postignem rekorde i što sam najbolji strelac kluba svih vremena. Ako bih morao da kažem da za nečim žalim – to su onda povrede zbog kojih sam morao da pauziram skoro tri godine, dodao je on.

Prošlo je 12 godina od kada je ‘okačio kopačke o klin’, oprobao se u trenerskom poslu, a danas radi kao komentator utakmica.

– Volim da gledam fudbal, ali volim i da igram golf. Takođe sam ambasador Premijer lige, što mi omogućava da putujem svetom i promovišem naše prvenstvo i fudbal. Bio sam veoma privilegovan što sam imao mogućnost da igram fudbal na najvišem nivou i što sada mogu da sedim i pričam o njemu u tako renomiranoj i poznatoj emisiji kao što je ‘Match Of The Day’. Upravo ovo me još jednom podseća koliko sam, u stvari, srećan čovek, rekao je Širer.

Jedan igrač iz Premijer lige podseća ga na njega.

– Veoma sam ponosan što sam postigao 260 pogodaka u Premijer ligi. Siguran sam da će ovaj rekord kad-tad biti oboren, ali želim da uživam u njemu dok traje. Mislim da će najbolju priliku da me prestigne imati Heri Kejn, ali za to bi morao da ostane zdrav i, naravno, da dugi niz godina igra u Premijer ligi, kazao je on.