Trese ‘groznica’ transfer roka klub iz Humske pred duele plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ukoliko čelnici prvoligaša iz Turske žele da do kraja prelaznog roka da dovedu vezistu moraju da pojačaju ponudu za 500.000 evra.


Od dolaska trenera Zorana Mirkovića uloga Marka Jankovića postala je bitan šraf za tim Partizana. Kako saznaje HotSport reprezentativac Crne Gore je čelnicima kluba još u junu najavio da želi u Evropu posle dve godine provedene u Humskoj. Zimus je odbio Anže koji je ponovo pokušao, ali Bursina ponuda je bolja za igrača. Crno-belima treba da pripadne 1,5 miliona evra, što je kočnica za rastanak pošto je procena da Janković vredi više. Načelan plan je da se inkasira bar dva milion evra tako da prvoligaš iz Turske treba da pojača ponudu za pola miliona evra.

Jedan od razloga pored kvaliteta ‘đetića’ je i činjenica da polovina novca pripada Olimpijakosu, koji je pustio tada igrača bez obeštećenja. Grci kasnije nisu pristali na otkup, već postoji klauzula podele kolača. Partizan se sprema za dvomeč sa Bešiktašem, a nije isključeno da Janković posle revanša 30. juna u Istanbulu završi posao u Bursi.