Nije još uvek sigurno gde će Nemanja Radonjić nastaviti karijeru, ali nema sumnje da će njegov transfer raširenih ruku dočekati i u Partizanu.

Krilni fudbaler Crvene zvezde najbolji je igrač kluba od početka sezone, pokazao je u više navrata da poseduje neverovatan potencijal, a upravo njegovim golom Zvezda je stigla do trijumfa protiv Spartaka iz Trnave “vrednog” plej-ofa kvalfiikacija za Ligu šampiona.


Upravo zbog toga sve su glasnije priče o višemilionskim ponudama za njega, a poslednje informacije kažu da je Olimpik iz Marselja spreman da za njega da deset miliona evra.

A deo tog transfera ide i u kasu Partizana. 

Naime, Radonjić je četiri godine proveo u Humskoj, pa će Partizan na osnovu njegovog fudbalskog školovanja, tačnije “Doprinosa solidarnosti”, učestvovati u raspodeli pet procenata od ukupne vrednosti transfera .

Ovaj deo se računa po godinama koje je igrač proveo u klubu, a računica kaže da bi Partizanu trebalo da pripadne oko 1,7 odsto ukupne sume. Ukoliko Radonjića Zvezda proda za 10 miliona, Partizan će dobiti 170.000 evra. Pored crno-belih deo će dobiti Železničar, Radnički iz Niša, škola fudbala Meidjana, kao i Vitrolul iz Konstance i akademija “Georgi Hadži”.