Nakon što je četiri sezone proveo u Čempionšipu, Fulam se ovog vikenda vratio u najjači rang takmičenja.

Oni nisu sezonu započeli kako su želeli, jer su startovali porazom od Kristal Palasa.


– Palas je bio bolji rival i dominirao je tokom većeg dela susreta. Momci su imali znatno veći posed lopte od nas i zasluženo su slavili pobedu na otvaranju sezone, rekao je nekadašnji igrač Partizana.

‘Pecnuli’ su novinari našeg internacionalca da je na pomenutom meču samo 33 odsto duela dobio u svoju korist.

– Što se tiče golova, ne moram da ih postižem sve dok ekipa igra dobro, pobeđuje, a ja dajem doprinos na neki drugi način. Nemam zacrtano da postignem 15 ili 20 pogodaka do kraja sezone, ne opterećujem se time. Jedini cilj koji sam sebi postavio jeste da pružim svoj maksimum kako bi ekipa igrala kvalitetniji fudbal i beležila što bolje rezultate. Nikada se u Engleskoj nisam osećao lepo kao ovde u Fulamu, zato mislim da dugujem navijačima i saigračima dobre partije i veliko zalaganje na terenu, rekao je on.

Zahvalan je napadač svom sunarodniku što konačno po njegovom mišljenjnu igra na pravoj poziciji.

– Po prvi put od kako sam na Ostrvu – igram na svojoj pravoj poziciji, a to je jedna od ključnih stvari za moju dobru igru. Odlično sam se uklopio u tim i imam dobru komunikaciju na terenu sa svim saigračima. Mislim da ukoliko me budu koristili na pravi način i ukoliko budem dobijao dovoljan broj dobrih dodvanja, neće biti nikakvih problema po moj golgeterski učinak, a samim tim ni po celu ekipu, zaključio je Mitrović.