0
Fudbal

NEĆE U PENZIJU: Japanac se iz Meksika seli u Australiju

Objavljeno: 15.08.18 u 23:02

Japanski fudbaler Keisuke Honda rekao je danas da je planirao da završi karijeru posle Svetskog prvenstva u Rusiji, ali da se predomislio kada mu je australijski klub Melburn viktori ponudio ugovor.

Viktori je 32-godišnjem Hondi ponudio jednogodišnji ugovor vredan 2,9 miliona dolara.

– Razmišljao sam da završim karijeru posle Mundijala, ali na sreću klub mi je poslao sjajnu ponudu koja je promenila moju karijeru – naveo je on.

Honda je i selektor fudbalske reprezentacije Kambodže. On je preuzeo reprezentaciju nedelju dana pošto je odlučio da potpiše za Melburn.

On je rekao da se ta dva posla ne sudaraju i da je „prvenstveno fudbaler Melburn viktorija“.

– Pre oko četiri meseca razgovarao sam sa čelnicima Fudbalskog saveza Kambodže i pitao ih da li mogu da budem selektor, a u isto vreme i fudbaler, a oni su potvrdno odgovorili. Melburn viktori razume moju situaciju i poštuje moje aktivnosti – naveo je japanski fudbaler.

Honda je vlasnik jednog fudbalskog kluba u Kambodži i vodi nekoliko fudbalskih akademija. On planira da se putem video linka redovno konsultuje sa stručnim štabom reprezentacije i namerava da posećuje Kambodžu svaka dva ili tri meseca.

Honda je karijeru počeo u Nagoji, a igrao je za holandski VVV Venlo, CSKA iz Moskve, Milan i Pačuku.

Za reprezentaciju Japana, iz koje se povukao posle Mundijala, odigrao je 98 utakmica i postigao 37 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter