3
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: I prečka na Zvezdinoj strani – šampion Srbije obezbedio jesen u Evropi, korak do Lige šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 14.08.18 u 23:04

Crvena zvezda je u Trnavi uspela da nakon produžetaka dođe do pobede i plasira se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strelci za šampiona Srbije bili su Muhamed El Fardu Ben i Nemanja Radonjić.

Početak utakmice kakav je malo ko očekivao pošto je u 7. minutu rezultat već bio 1:1. Poveo je Spartak nakon što su crveno-beli nakon kombinovanja Radonjića i Bena izgubili loptu. Odlična kontra tima iz Trnave i centaršut Kadleca gotovo u padu, pravo na Bakoša koji je oštru loptu trzajem preusmerio u mrežu Milana Borjana.

Oficijalni spiker je još uvek animirao publiku sa imenom strelca gola, a Crvena zvezda je stigla do izjednačenja. Kako je slučaj bio u Beogradu, dva gola u razmaku od veoma kratkog vrema. Filip Stojković je pustio loptu ka Nikoli Stojiljkoviću koji je uputio odličan centaršut na Bena za 1:1.

U 19. minutu meča verovatno i najveća greška na utakmici holandskog sudije, trčali su Boris Godal i Veljko Simić na istu, ničiju loptu, a fudbaler Zvezde je stigao prvi. Simić je dao for, međutim Godal nije mogao da se zaustavi te je kopačkom pravo u stomak udario pojačanje Zvezde iz Zemuna. Tako nešto bi većina sudija kaznilo crvenim kartonom, a Serdar Gozubujuk je pokazao samo žuti.

Gotovo da ozbiljnih prilika nije bilo do kraja poluvremen nakon one dve za golove Spartaka i Zvezde. Slovaci su se više oslanjali na odbranu, dok gosti iz Beograda nisu mogli dobro da povežu redove protiv odbrane kakvu je postavila Trnava.

Veoma oštro su ceo meč igrali Slovaci, Anton Svoboda je laktom na zemlju oborio Bena koji je na momenat ostao bez svesti te su mu saigrači pritrčali i pomogli mu dok lekarska ekipa nije stigla.

Na ravno pola sata do kraja regularnih 90 minuta, Crvena zvezda je propustila veliku priliku. Nemanja Radonjić je povukao loptu, nakon čega se ona odbila od defanzice Spartaka. Dobro je pozicioniran bio Nikola Stojiljković koji je do nje stigao pre golmana domaćih ali se u odsudnom minutu okliznuo i faulirao čuvara mreže Spartaka.

Crveno-beli su imali još ubro još jednu odličnu šansu kada je Čudi sprečio udarac Radonjića, a Stojiljković iz izgledne pozicije nije uspeo da loptu pošalje u gol.

Ponovo jedan period bez lopte u blizini golova, a onda je u 82. minutu umalo usledio hladan tuš za Crvenu zvezdu. Loše je odreagovao Savić iza kojeg se Bakoš prišunjao i izbio sam ispred Borjana, a golman kanadske reprezentacije uspeo da spasi Zvezdu u stopostotnoj šansi domaćeg tima.

To je bilo to za sat i po vremena fudbala u Trnavi bez sudijske nadoknade, kako je rezultat bio identičan onom iz prve utakmice, usledili su produžeci.

Osam minuta igre trebalo je Crvenoj zvezdi u prvom produžetku da dođe do gola koji je u velikoj meri značio prolazak dalje. Sjajna kombinacija Bena i Radonjića, bivši fudbaler Olimpijakosa je odlično proigrao Zvezdinog reprezentativca koji je bio brži od golmana Trnave i poslao loptu pravo u gornji deo mreže domaćina.

Tada je u potpunosti pukao bedem Slovaka, a Zvezda je kroz nekoliko minuta imala još jednu stopostotnu priliku. Jovičić je Gobeljića bacio u vatru, a on je izleteo sam ispred golmana Čudija. Kako je bio na desnoj strani, sa leve je utrčavao Ben te je Gobeljić rešio da ne bude sebičan, ali je pas bio prejak.

Dosta zanimljiv prvi produžetak, što se ne bi moglo reći i za drugi. Međutim, na samom kraju velika drama. Konfuzna reakcija odbrane Crvene zvezde i penal, međutim kapiten Spartaka u nadoknadi drugog produžetka sa 11 metara pogađa prečku.

(Izvor: YouTube/FUTOBZOR)

KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA – 3. KOLO (REVANŠ MEČEVI)

Utorak
Dinamo Kijev – Slavija Prag 2:0 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Verbič 11, Besejdin 74/

BATE – Karabag 1:1 (1:0) /prvi meč 1:0/
/Ivanić 20 – Mičel 54/
Spartak Moskva – PAOK 0:0 /prvi meč 2:3/

AEK – Seltik 2:1 (1:0) /prvi meč 1:1/
/Galo 6, Livaja 50 – Sinkler 78/

Dinamo Zagreb – Astana 1:0 (1:0) /prvi meč 2:0/
/Gavranović 74/

Fenerbahče – Benfika 1:1 (1:1) /prvi meč 0:1/
/Potuk 45+1 – Fernandes 26/

Videoton – Malme 0:0 /prvi meč 1:1/

Škendija – Salcburg 0:1 /prvi meč 0:3/
/Minamino 90+2/

Ajaks – Standard 3:0 (2:0) /prvi meč 2:2/
/Huntelar 30, De Liht 34, Neres 46/

Spartak Trnava – Crvena zvezda 1:2 n.p. (1:1) /prvi meč 1:1/
/Bakoš 6 – Ben 7, Radonjić 98/

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter