6
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

UEFA KOEFICIJENT: Srbija i dalje na prvom mestu, sve više maštamo o dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Objavljeno: 10.08.18 u 12:06

Evropska kuća fudbala je dan posle kompletiranih prvih utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope objavila novu listu koeficijenata za sezonu 2018/2019.

Srpski klubovi i dalje su na prvom mestu, kao što je bio slučaj i nakon druge runde kvalifikacija, objavila je danas UEFA.

Srbija je ostala sa tri predstavnika u Evropi, nakon eliminacije Radničkog iz Niša, a u prvim utakmicama ostvareni su po pobeda, remi i poraz.

Crvena zvezda je remizirala protiv Spartaka iz Trnave sa 1:1 u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Partizan je u kvalifikacijama za Ligu Evrope slavio trijumf na gostovanju Nordsjilandu (2:1), a Spartak je poražen od Brondbija rezultatom 2:0.

To je povećalo ovosezonski koeficijent naših klubova na 3,375, a iza su sa po tri kluba ostali Slovaci sa 3,250, Škoti sa 3,125 i Danci sa 2,750, ali sa četiri preostala kluba u Evropi.

Srbiji to donosi ukupno 19. mesto na petogodišnjoj listi sa koeficijentom od 19,625, što je za četiri pozicije bolje nego na početku ove sezone. Iza nas se nalaze Poljska sa 19,125, Belorusija sa 19,500, a ispred Kipar sa 21,300 i Švajcarska sa 23,400.

Krajnji cilj, koji će biti moguć tek kroz godinu ili dve, jeste da se Srbija popne na 15. poziciju (trenutno Češka), što bi donelo dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zato je bitno da naši klubovi idu što dalje u Evropi i nižu pobede.

0
0

6 Komentara

  1. Do sada smo završili lakši deo posla. Prošle godine smo osvojili 25,5 poena što kada se podeli sa 4 učesnika iznosi 6,375 kumulativno. Ove, do sada samo 13,5 poena. Radnički je otpao, Spartak sigurno neće doprineti više niti bodom. Ostaje pitanje kako dostići još 12 bodova? Teško! Ako CZV i PFC pobede u revanšima, to je 2. Onda ide plej of. Realno je da tu PFC zapne. Recimo od njih 1 bod (jedna pobeda ili dva nerešena). Isto tako od CZV, ušla-ne ušla u LŠ. To bi bilo 4. Ako CZV uše u grupe LŠ to je dodatnih 4, a ako uđe u grupe LE, 0. Kako onda CZV sama da ostvari 4 pobede u LŠ ili 8 pobeda u LE da bi dobacili do prošlosezonskih 25,5? Teško. Jedino ako PFC izbaci Bešiktaš. U suprotnom, ostajeno mi na cca 4 do 5 poena za Srbiju za sezonu 18/19 što je napredak u odnosu na 2,750 za sezonu 14/15 koja se zamenjuje, ali i dalje NE-DO-VOLJ-NO da dobacimo do pozicije 15. koja garantuje 5 mesta za klubove u kvalifikacijama. Treba nam godišnje oko 5 poena da bismo imali 2 predstavnika u LŠ. 😉

    0
    0
    Odgovori
    • A šta je objasnio? Da Partizan ispada, a Zvezda prolazi. Šta ako ispadne Zvezda, a Partizan prođe.Naravno da je teško dostići prošlpogodišnji rezultat. I još nešto, u posljednjih 10 godina Partizan je u Evropi osvojio više rejting bodova nego svi ostali srpski klubovi zajedno. Jesam li ja vama nešto sada objasnio. Taj rejting koji Srbija ima je zahvaljujući partizanu, a ne Zvezdi.

      0
      0
      Odgovori
      • Nista lose nije rekao lik… Ja kao grobar, nazalost, tvrdim da nemamo nikakve sanse sa Besiktasom. I pored definitivno bolje igre sinoc I hvala Bogu da je otisao onaj bezdusni ljose.
        Sto se tice koeficijenta, dzaba racunamo, dok se ne pokrenu bar jos dva kluba (vojvodina, radnicki, cuka, neko…). Partizan je pravio bodove, sad se Zvezda pridruzila, ali ne mogu dva kluba da izguraju nikako to 15.mesto. Cesima, ispdane Sparta dve sezone na startu, ali zato bodove skupljaju Plzen, Slavija, sad I Sigma odlicno igra… Spartak I Radnicki doneli su ove sezone tek 1,25 boda kada se podeli, a mi se odusevili?! Bez 2,5-3 boda, neracunajuci vecite, nemamo cemu da se nadamo…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter