11
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Bleda partija Zvezde, ali i izjave posle meča koje raspiruju nadu i optimizam (FOTO) (ANKETA)

Objavljeno: 08.08.18 u 15:00

Crvena zvezda je samo jednom u istoriji posle 1:1 u Beogradu uspela da prođe dalje, bilo je to 1990. godine protiv Grashopersa, a kasnije je postala šampion Evrope, čini se da tada Savićević, Prosinečki, Jugović, Pančev i drugari nisu imali toliku dozu optimizma kao ova generacija danas.

Remi sa Spartakom iz Trnave 1:1 na stadionu ‘Rajko Mitić’ pred skoro 40 hiljada Delija ne bi trebalo shvatiti tragično, iako se na prvi pogled stiče utisak da je tako shvaćen. Pesimizam se brzo raširio okolnim ulicama stadiona u ‘Ljutice Bogdana’, ali nešto niže ispred samih svlačioinica sasvim druga slika, reči nade, reči koje raspiruju optimizam pred revanš za šest dana u Trnavi.

– Ne bih govorio o procentima, ostao sam ovde da bih igrao Ligu šampiona i verujem da će je biti – prvi je ulio optimizam Nenad Krstičić.

Sledeća doza optimizma, vere i nade stigla je od golmana Milana Borjana.

– Igraće na svom terenu kao što su igrali i ovde, ne vidim zašto ne bismo mogli da ih izbacimo.

FOTO: STARSPORT

Najjaču izjavu je svakako dao defanzivac Miloš Degenek, posle koje će i same Delije, bar njih dve hiljade, za Slovačku krenuti sa velikim nabojem i optimizmom u sigurnu pobedu i dvomeč sa Salcburgom ili Škendijom za Ligu šampiona.

– Ostavićemo srce na terenu. Ako bude trebalo hitna da nas iznosi, neka nosi, mi ćemo ostaviti srce na terenu – rekao je Degenek.

Optimizam je tu, vera je tu i ono što je najvažnije je tu – kvalitet. Jer videlo se sinoć da su crveno-beli kvalitetniji tim, ali i da je sam Spartak jednako borbena ekipa koja igra do poslednje kapi znoja, čitajte krvi. Ipak, pre nešto manje od godinu dana pao je jedan Keln u gradu na Rajni, zašto ne bi i Spartak, tim koji je pre svega osam dana na svom terenu poražen od Legije sa igračem manje.

FOTO: STARSPORT

Cilj je jasan, što pre probiti visok blok Slovaka, postići gol i vodu naterati na svoju vodenicu. U toj vodi četa Radoslava Latala slabo pliva, dokazala je to, jer će im tada gruba igra i faulovi na sredini terena biti bezvredni, a kada dođe do tečne igre jasno je ko je favorit. Zato četa Vladana Milojevića mora od prvog minuta igrati onako kako su sinoć Nenad Krstičić, Milan Borjan i Miloš Degenek pričali, hrabro, sa puno samopouzdanja, vere, nade i optimizma. Rezultat 1:1 nije nenanoknadiv, kao što to nije bio te jeseni 1990. godine kada su ‘skakavci’ do Ciriha odskakutali pevajući, a onda pred svojim publikom doživeli slom za istoriju, za kasnije evropsku titulu Crvene zvezde.

Da li Crvena zvezda može do prolaska u narednu rundu iz Trnave?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

11 Komentara

  1. O vi moji su prokockali sansu da se plasiraju u ligu sampiona Trnava prolazi dalje smatram da Zvezda i njen trener nisu ludi da izgube i od Olimpije ili Heslinkija za ligu evrope…sto se tice ovih grobara sto likuju da im kazem da protiv danaca nemaju nikakvu sansu Besiktas da i ne spominjem..

    0
    0
    Odgovori
  2. Šta sad kažete novinari?
    Niko ne spominje više Salzburg?
    Jel se ugasio klub?
    Prvo skoči pa onda hop!
    Samo je Miloje smirivao euforiju a vi je novinarčići raspirivali.
    Zvazda!

    0
    0
    Odgovori
    • Ova bleda igra bez sredine terena, bez brzih kratkih pasova, bez pasova u dubinu, bez trčanja zvezdinih igrača bez lopte, kao što je bilo juče protiv Spartaka, ne miriše na dobro pred revanš! Latal se pokazao kao bolji trener od Milojevića! Jedino što Milojević zna, jeste da priča o nekoj imaginarnoj filozofiji igre a od toga na terenu ni korova! Milojević, nažalost, neće nikada biti veliki trener, njegov plafon su Čukarički i Panijonios! Zašto: Zato jer Milojević ima igrače ljubimce, za koje uvek ima rezervisana mesta, ato su: „kapitalci“ afričkog porekla Muhamed Ben i Ebesilio, zatim Srnić i Stojković! Ova četvorica su sinoć, kao i bezbroj puta do sada, dokazali da nemaju kvalitet za Zvezdu! Ako ova četvorica budu igrala u revanšu, a sigurno hoće, Zvezda nema šta tražiti u Slovačkoj! Šta na klupi ili tribinama rade Meleg, Jovančić, Simić, Pavkov i Gobeljić a igraju ovi koji to ne zaslužuju?!

      0
      0
      Odgovori
  3. Ovakva je svaka utakmica partizana u JSL a zvezda nije navikla na tako nešto nego na sklanjalice obrambenih igraca u JSL.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter