Crvena zvezda je samo jednom u istoriji posle 1:1 u Beogradu uspela da prođe dalje, bilo je to 1990. godine protiv Grashopersa, a kasnije je postala šampion Evrope, čini se da tada Savićević, Prosinečki, Jugović, Pančev i drugari nisu imali toliku dozu optimizma kao ova generacija danas.

Remi sa Spartakom iz Trnave 1:1 na stadionu ‘Rajko Mitić’ pred skoro 40 hiljada Delija ne bi trebalo shvatiti tragično, iako se na prvi pogled stiče utisak da je tako shvaćen. Pesimizam se brzo raširio okolnim ulicama stadiona u ‘Ljutice Bogdana’, ali nešto niže ispred samih svlačioinica sasvim druga slika, reči nade, reči koje raspiruju optimizam pred revanš za šest dana u Trnavi.


– Ne bih govorio o procentima, ostao sam ovde da bih igrao Ligu šampiona i verujem da će je biti – prvi je ulio optimizam Nenad Krstičić.

Sledeća doza optimizma, vere i nade stigla je od golmana Milana Borjana.

– Igraće na svom terenu kao što su igrali i ovde, ne vidim zašto ne bismo mogli da ih izbacimo.

FOTO: STARSPORT

Najjaču izjavu je svakako dao defanzivac Miloš Degenek, posle koje će i same Delije, bar njih dve hiljade, za Slovačku krenuti sa velikim nabojem i optimizmom u sigurnu pobedu i dvomeč sa Salcburgom ili Škendijom za Ligu šampiona.

– Ostavićemo srce na terenu. Ako bude trebalo hitna da nas iznosi, neka nosi, mi ćemo ostaviti srce na terenu – rekao je Degenek.

Optimizam je tu, vera je tu i ono što je najvažnije je tu – kvalitet. Jer videlo se sinoć da su crveno-beli kvalitetniji tim, ali i da je sam Spartak jednako borbena ekipa koja igra do poslednje kapi znoja, čitajte krvi. Ipak, pre nešto manje od godinu dana pao je jedan Keln u gradu na Rajni, zašto ne bi i Spartak, tim koji je pre svega osam dana na svom terenu poražen od Legije sa igračem manje.

FOTO: STARSPORT

Cilj je jasan, što pre probiti visok blok Slovaka, postići gol i vodu naterati na svoju vodenicu. U toj vodi četa Radoslava Latala slabo pliva, dokazala je to, jer će im tada gruba igra i faulovi na sredini terena biti bezvredni, a kada dođe do tečne igre jasno je ko je favorit. Zato četa Vladana Milojevića mora od prvog minuta igrati onako kako su sinoć Nenad Krstičić, Milan Borjan i Miloš Degenek pričali, hrabro, sa puno samopouzdanja, vere, nade i optimizma. Rezultat 1:1 nije nenanoknadiv, kao što to nije bio te jeseni 1990. godine kada su ‘skakavci’ do Ciriha odskakutali pevajući, a onda pred svojim publikom doživeli slom za istoriju, za kasnije evropsku titulu Crvene zvezde.

Da li Crvena zvezda može do prolaska u narednu rundu iz Trnave?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...