8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Đukić je gospodin, ali je morao da ode! Šta će Partizan dobiti promenom trenera?

Objavljeno: 03.08.18 u 17:28

Miroslav Đukić je bivši, a Zoran Mirković novi trener Partizana. Šta to menja na polju igre, atmosfere i sistema crno-belih?

Turbulentniji početak sezone Partizana teško da bi iko mogao da režira. Crno-beli su četvrti put uzastopno razočarali svoju publiku, iako su u tri od ta četiri slučaja trijumfalno napustili teren. Pobede nad Trakaijem i Dinamom iz Vranja, kao i jučerašnji remi vredan prolaza u Viljnusu, nisu zamazali oči upravi i odluka je doneta – Miroslavu Đukiću uručen je otkaz.

Uslišena je želja gotovo celog crno-belog dela Srbije, a ostaće mrlja i pitanje da li je to moglo da se učini bezbolnije. Jer, gospodin iz Štitara zaista to jeste – Gospodin. Sa velikim G. I to je ostao nakon svega što je preživeo.

Predstavnici medija od njega nisu često uspevali da izvuku prave odgovore, ali je svaki novinar uvek dobio ‘dobar dan’, pruženu ruku i osmeh. Bez obzira na bilo kakvu negativno napisanu reč.

FOTO: STARSPORT

Verovatno je tačno da nije želeo sam da ode kako ne bi ostao uskraćen za isplatu ugovora koji su mu rukovodioci velikodušno dali, ali to je bilo njegovo pravo. Zato je ispao ‘džek’ i danas oprostio veći deo novca. Takođe je mnoge nervirao jednoličnim izjavama, ali nisu svi treneri Murinjo ili Lalatović, pa da svaka reč budi pažnju. To nije važno.

Bitan je teren, a Đukić je tu zakazao. Igra Partizana više ne liči ni na šta, potpuno je teška za gledanje, a da tako misli i uprava kluba dokazala je smena. Zato je ‘bivši’ i to je potpuno opravdano. Ali navijači će ga, nažalost, pamtiti po lošem, a ne po najvećem uspehu u poslednjih 13 godina i nekoliko velikih evropskih pobeda. A trebalo bi. Zato uvredama nema mesta.

Bezidejna igra u Plzenju, poslednjem ‘večitom’ derbiju, kao i na startu nove sezone, poništila je sjajne mečeve protiv Videotona i Jang Bojsa i time rapidan porast Partizanovog koeficijenta u Evropi.

Da li ste znali da je Đukić, za 13 meseci dovezao ‘parni valjak’ do 76. mesta na UEFA rang listi (bio je na 121. mestu), što je najbolji plasman kluba u poslednjih 20 i kusur godina? Niko to nije uspeo, a koliko je samo trenera prodefilovalo Humskom…

FOTO: STARSPORT

Novi je Zoran ‘Bata’ Mirković. Navijači ga dobro znaju, pamte po velikoj lojalnosti crno-belom dresu, ali i incidentu u Zagrebu 1999. godine. Iza sebe nema veliku trenersku karijeru, naprotiv, ali ima epitet vrlo temperamentne i motivaciono nastojene osobe. Sve što Đukić nije bio, ili makar nije pokazivao.

Po tom osnovu, Mirković bi trebalo da bude idealan za ‘šok terapiju’ i povratak šampionskih snova. Pogotovo ako je pokupio neke ‘cake’ od mentora Ljubiše Tumbakovića.

I njega prati zvanje ‘rođenog pobednika’ i čoveka koji ‘bi bukvalno sve učinio da pobedi’ (setimo se ONOG obaranja Nikole Žigića u ‘večitom’ derbiju), a na njemu je da taj pelcer prenese na igrače.

Znaju i oni kako se pobeđuje, samo ih je potrebno dobrano prodrmati i utegnuti u svim linijama tima. Neće ni njima biti lako. Kako su sami sinoć rekli, moraju da se pogledaju u oči i već od lučanske Mladosti (nedelja, 19h) pokažu bolju igru.

Put u Dansku i prvi meč sa Nordsjilandom (četvrtak) već čeka iza ugla, a vreme i prostor za kiks ne postoje. Jedino je bitno da igrači i novi trener što pre ‘kliknu’, a da im navijači naprave ‘vetar u jedrima’.

Ništa još nije izgubljeno.

0
0

8 Komentara

  1. Ajmo Bato, vataj ove umisljene mlakonje za jaja, da povilene na terenu, da kidamo 120 minuta ako treba… Napred PARTIZAN!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. zamolio bih redakciju Hotsport_a da napravi analizu igraca u poslednjih 5 utakmica,pa da se vidi koliko je ko pokazao u segmentima gde taktika nihe bitna,jer taktika ti ne treba da bi se zalagao,trcao,borio kao lav,znao da predriblas,das tacan bas ili cak iz suta sa 20tak metara pogodis okvir gola! Djukic je ovde samo kolateralna steta jer lakse je proneniti jednog trenera nego 20 igraca. partizam ove godine ako bude 4. na kraju sezone to ce biti uspeh!

    0
    0
    Odgovori
  3. I njega ce smeniti, nije problem toliki trener nego igraci koji ne igraju srcem. Djukic je klasa, vodio covek valensiju itd itd… Svakom treba vreme ne mozete da priviknete ekipu vasim metodama, a mi srbi posle 6 meseci menjamo odmah i ekipi dajemo nove trenere, nova pravila sve novo, pustite ugovor do kraja jednom treneru i videcemo rezultate, ekipi treba uigranost a Partizan ne da je nema nego je spartak klasa trenutno za njih… Realna tacka gledista.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter