1
Evrokupovi

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Spartak jači od incidenata i Sparte!

Objavljeno: 02.08.18 u 21:12

Fudbaleri Spartaka iz Subotice plasirali su se u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope nakon što su poraženi od Sparte u Pragu sa 2:1.

Nije izgledalo da će biti tako, pošto je od samog početka Sparta krenula silovito, pogodili su domaći fudbaleri i dva puta okvir gola pre nego što je u 29. minutu Šulak nakon asistencije Plavšića pogodio za 1:0.

Nastavili su domaći sa napadima, Spartak se grčevito branio, i nekako uspeo da zadrži Spartu na samo golu prednosti. 

Drugo poluvreme ponovo je počelo napadima Sparte, ređale su se šanse pred golom Subotičana, ali gola nije bilo sve dok lopta nije došla do Srđana Plavšića, koji je po isteku jednog sata igre pogodio mrežu svog nekadašnjeg tima.

Činilo se da je pred Spartakom veoma neizvesnih nešto manje od pola sata, kada je Đenić iskoristio nepažnju Radakovića, postavio se ispred njega, nakon čega je dosuđen jedanaesterac zbog guranja sa leđa.

Čečarić je sigurno izveo penal, što je izrevoltiralo navijače, pa je usledio prekid od par minuta. Potom je i Marčić, u 82. minutu, nakon prekršaja nad Kangom dobio drugi žuti karton, ali Sparta nije materijalizovala prednost na terenu, rezultat je ostao 2:1, pa je ukupnim rezultatom 3:2 Spartak stigao do plasmana u narednu rundu, gde Subotičane čeka Brondbi.

Kvalifikacije za Ligu Evrope, 2. kolo

SPARTA PRAG – SPARTAK SUBOTICA 2:1
(Šural 28, Plavšić 66 – Čečarić 75 pen)

Stadion: Letna
Sudija: Sebastijan Kolčešku (Rumunija)

Sparta Prag (4-4-2): Nita – Čipčiju (od 95. Štetina), Radaković, Kaja, Kosta (od 86. Vatajelu) – Stančiju, Kanga, Fridek, Plavšić – Tete, Šural;
Spartak Subotica (4-2-3-1): Perić – Tekijaški, Kerkez, Ćalasan (od 36. Marčić), Vukčević – Jočić, Šimura – Đuričin (od 56. Đenić), Glavčić, Savković – Čečarić (od 94’ Torbica)

 

0
0

1 Komentara

  1. E pa puno mi je srce za ove momke! Sta god na dalje bilo, oni daju svoj maksimum i dostojno se predstavljaju u Evropi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter