2
Domaći fudbal

Čukarički

SIMO KRUNIĆ: Čukarički ima decu koja su najbolja u Srbiji

Objavljeno: 30.07.18 u 14:01

Posle dva kola u Super ligi Srbije Čukarički je na drugom mestu na tabeli, sa po jednom pobedom i remijem. Do prvog trijumfa Brđani su stigli na gostovanju na Banjici, protiv Rada su slavili sa ubedljivih 3:0.

Čukarički je arhivirao meč protiv Zemuna, ekipa je izvukla pouke, protiv Rada je već bilo daleko bolje, uz bolji pristup ekipe, kao što je i naglasio trener Simo Krunić na konferenciji za novinare posle meča na Banjici.

– Igrači su ti koji su se izdigli iz problemčića, trener ne može ništa bez njih. Sve zasluge idu na njihov račun, bili su ekstra motivisani, a meni je u takvoj situaciji bilo lako da vodi meč. Svaki igrač je dao sve od sebe, a kad je tako i ja nemam šta da im zamerim, kakav god rezultat da bude. A na Banjici je bio odličan, istakao je Simo Krunić, šef stručnog štaba Čukaričkog.

Dosta promena ste izvršili u odnosu na prethodni meč, novajlije u startnoj postavi bili su: Nemanja Stevanović, Aleksandar Đorđević i Nemanja Belaković, dok je u igru u nastavku ušao i Slobodan Tedić.

– To svakako pokazuje i snagu Čukaričkog, koji ima i dugačku klupu. Raduje nas potencijal iz mlađih kategorija, imamo ektratalentovane igrače, decu koja su najbolja u Srbiji. Dobili su šansu protiv Rada, a dobijaće je tokom čitavog šampionata. Protiv Rada su igrali Đorđević, Belaković i Tedić. Prezadovoljan sam njihovom igrom.

Ovoga puta mrežu Čukaričkog čuvao je Nemanja Stevanović. Nije imao mnogo posla, ali kod jedine ozbiljne šanse Rada odlično je reagovao?

– Ta izmena je bila više taktička, očekivali smo da igramo visoko, zbog brznine i kontranapada, pa se Stevanović odlično uklapao u taj sistem igre. Da li ste se možda uplašili?

U prvih šest minuta Čukarički je imao već tri odlične prilike, podsećalo je na duel protiv Zemuna u kojem se istakao protivnički golman?

– Dogovorili smo se da celu utakmicu radimo, da se ne obaziremo za propuštenim prilikama. Inače sam od trenera koji nikad ne žali za šansama, bitno je da ih ima, bilo ih je i protiv Zemuna. Nekad treba imati i sreće, pristup je bio najvažniji i odnos igrača prema utakmici. Kad je sve kako treba ne smetaju mi promašene šanse.

FOTO:FK Čukarički
Čukarički

Promenili ste malo taktiku na početu drugog poluvremena, čekali priliku iz kontri. Ispostavilo se da je to bila vrlo dobra odluka?

– Pitala se i druga ekipa, Rad nije imao šta da izgubi posle prvog poluvremena. Krenuli su ofanzivnije, ponekad vas i protivnik natera da se malo povučete. Imali smo u tom trenutku rezultat koji nam odgovara, ali smo bili svesni da za pobedu moramo da postignemo i drugi gol, što smo i učinili.

Treći gol je takođe bio prilično lep? Bila je to očigledno uigrana akcija. Jeste li tako nešto vežbali na treninzima?

– To su neki prekidi koji nisu prolazili protiv Zemuna, sad jesu. Uvek treba da se namesti, a taj treći gol protiv Rada nije zasluga jednog ili dvojice igrača, već su se svi igrači odlično kretali.

Kazali ste da biste više voleli da ste u prvom kolu pobedili na domaćem terenu, a na Banjici igrali nerešeno. Na šta ste konkretno mislili?

– Po mom mišljenju, na strani je i bod dobar, kod kuće naravno nije, samo zbog sveukupne slike. Ali, nama je taj nerešeni ishod protiv Zemuna dobro došao da izvučemo pouke. Neuspeh je ne pobediti na domaćem terenu, ali mi nećemo gledati da li igramo na strani ili kod kuće, u svakom meču ćemo probati da idemo na pobedu, Ipak, nekad je i do protivnika.

Naredni rival je Mačva, koja je dosta toga promenila u odnosu na prethodnu sezonu. U prva dva kola imaju po pobedu i poraz.

– Pokazali su da su dobra ekipa, dobili su Napredak, a znamo koliko su Kruševljani kvalitetni. Dobićemo tokom dana kompletan snimak meča, a po onome što sam video na skraćenom snimku i informacijama koje sam dobio, igrali su odlično. Imamo vremena do tog susreta , zaključio je Krunić za klupski sajt.

0
0

2 Komentara

  1. Covek daje izjavu posle utakmice gde se igraci Rada sklanjanjaju …ccc…nisi ti trener sa Super ligu, a ni taj gazda tog kluba mi nije jasan…izgleda da je cesto pod gasom…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter