Fudbaleri Partizana u četvrtak od 20:30h na svom stadionu dočekuju litvanski Trakai u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Govoreći o tom susretu, vezista Partizana Saša Zdjelar osvrnuo se na sve napredniji fudbal, tehnologiju i činjenicu da više nije fraza da ‘danas svi igraju fudbal’.


− Iznenađenja u fudbalu više nema, to je rečenica koja se sada stalno izgovara, ali je imala potvrdu i kroz početak kvalifikacija, ali i na završenom SP u Rusiji. Fudbalska tehnologija je mnogo napredovala ,sve je dostupno preko interneta, a mogućnosti za usavršavanja su mnoga. O ekipi Trakaja ne znamo mnogo, ali budući da su pobedili Irtiš koji je bio favorit, govori da ni u jednom trenutku nema potcenjivanja protivnika. Sigurno da je reč o o dobroj i organizovanoj ekipi o kojoj ćemo više saznati kroz analizu – rekao je Saša Zdjelar za sajt Partizana.

Cilj za utakmicu u četvrtak je jasan – u obzir dolazi samo pobeda pred revanš u Litvaniji.

− Očekivanja su velika kao i uvek kada igramo pred našim navijačima, jer smo svesni dresa koji nosimo, a i njihovih očekivanja od svakog igrača Partizana. Želeo bih da im poručim da budu stpljivi, imamo dobar tim, mlad tim. Imamo tri momka od 18 godina i za sve je potrebno vreme, pa i za njih. Uz to imamo dosta novi igrača što zahteva vreme da se ekipe uigra. Želim da ih pozovem da dođu u što većem broju, jer nam njihova podrška mnogo znači − izjavio je Saša Zdjelar.