Crveno-beli su dobili rivala za narednu fazu takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, za koje treba da se izbore preko litvanskog prvaka.

Povezane vesti

Dobro je tim Vladana Milojevića počeo sezonu, izbacivši Spartaks iz Jurmale.

– Čeka nas utakmica protiv rivala koji nije napravio iznenađenje izbacivši Apoel. Jedna takmičarska ekipa koja dolazi iz prvenstva koje je u toku. Mi se adekvatno spremamo i verujem u svoje igrače. Biće teška utakmica, protivnik igra specifičan fudbal. Naše je da odigramo drugu utakmicu, počeo je sa pričom Milojević, a potom nastavio:

– Mi se shodno žrebu ponašamo. Imamo naše navijače koji nas nose i nije važno gde se igra prva utakmica. O tome ne razmišljam, sve ima svoje prednosti, ali i svoje mane.

Suduva je napravila podvig pobedivši Apoel u prvom meču sa 3:1, iako se očekivalo da će Kiprani nadoknaditi zaostatak kod kuće, litvanski prvak je odoleo i porazom od 1:0 otišao dalje.

– Svi su ih već prežalili protiv Apoela, a eto šta se dogodilo. Na papiru je sve lako, na terenu nije. Trudimo se što duže da ne primimo gol, a da ih što više damo. Igrači su spremni i motivisani. Vredni su, dobro rade i srećan sam što radim sa njima. Tim još uvek ne znam.

Kada su u pitanju povređeni igrači, Milojević je rekao sledeće:

– Srnić je juče uradio prvi trening, još malo oseća bol. Stojiljković je dobro, trenirao je, ali još kondiciono nije spreman.

Šef struke crveno-belih nije želeo da komentariše žreb za treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona koji je Crvenoj zvezdi doneo potencijalne rivale ukoliko eliminišu Suduvu. To su Legija ili Spartak Trnava.

Za kraj konferencije, Vladan Milojević se osvrnuo i na pojačanje.

– Nema sage, radi se na dovođenju napadača. Ne želimo da dovedemo nekog samo da bi doveli. Nije lako naći adekvatno pojačanje, nuđeni su nam razni napadači, ali oni nama nisu odgovarali. Trebaće strpljenja i pameti. Adekvatno ćemo se spremiti.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Darko Noveski