0
Fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

NOVOSAĐANI SE VRATILI: Vojvodina izgubila u Egiptu, ali je bogatija za veliko iskustvo

Objavljeno: 23.07.18 u 10:51

Ekspedicija Novosađana se vratila kući nakon što je juče u Egiptu gostovala Piramidsu iz Aleksandrije.

Fudbaleri Vojvodine vratili su se kući iz Egipta. Čarter letom u ranim jutarnjim satima iz Aleksandrije, ekspedicija FK Vojvodina danas oko 7:30 časova stigla je na aerodrom ‘Nikola Tesla’, a odatle je klupskim autobusom prevezena do FC ‘Vujadin Boškov’. Igračima koji su putovali na ovo daleko i egzotično gostovanje, šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović danas je dao slobodan dan, pa će sa treninzima nastaviti sutra i ujedno započeti pripremu za predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Zemuna.

U drevnom egipatskom gradu Aleksandriji, fudbaleri Vojvodine bili su smešteni u luksuznom hotelu ‘Hilton Alexandria King’s Ranch’, a meč protiv ekipe Piramidsa odigrali su na velelepnom stadionu ‘Borg el Arab’, koji prima neverovatnih 86.000 gledalaca. Nažalost, na zahtev domaćina, meč je igran bez prisustva publike, ali je i samo zdanje ovog objekta definitivno ostavilo utisak na mlade fudbalere ‘stare dame’, kao i sve članove Vošine ekspedicije koji su putovali u Egipat.

Bez obzira na poraz rezultatom 3:1 (2:1), ovaj meč je bio veoma koristan za tim crveno-belih, jer treba imati u vidu da je FK Piramids nedavno dobio novog vlasnika, koji je samo u poslednja dva meseca uložio oko 20 miliona evra u pojačanja, a kako se moglo čuti od strane domaćina, tu ne namerava da stane. Primera radi, Brazilac Keno, koji je na jučerašnjoj utakmici, bez obzira na to što nije postigao gol, apsolutno bio centralna figura meča, ovog leta je stigao u Piramids iz brazilskog Palmeirasa za 8,5 miliona evra, a po onome što je pokazao, nema dileme da bez problema može da igra u bilo kojoj evropskoj ligi.

Vojvodina u Srbiji definitivno nema priliku da odmeri snage sa ekipama koje u svom sastavu imaju fudbalere takvog kvaliteta, te je iz tog razloga ovo bilo neprocenjivo iskustvo i vrlo koristan meč za crveno-bele, a s obzirom na to da u timu ima dosta novih igrača, dvodnevni boravak u Egiptu i dobra atmosfera među igračima pomogli su i u stvaranju još jače hemije i zajedništva u redovima ‘stare dame’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter