Sportskog direktora kluba iz Humske nije mnogo zabrinuo poraz na startu prvenstva.

Nakon čak 27 godina crno-beli porazom kreću borbu za titulu šampiona.


Sinoće u Surdulici gde je domaći Radnik minimalnim rezultatom slavio protiv crno-belih srušena je lepa tradicija koju je ovaj klub imao.

– Svaki negativan rezultat ovde se doživljava tragično, a ispred nas je 29 utakmica u ovom delu prvenstva i još sedam u plej-ofu. Više volim da padnem na startu, pa da izvučem pouke, nego da mi se to desi na kraju, rekao je Iliev medijima, na predstavljanju novajlije, Lole Smiljanića.

Svestan nekadašjnji igrač ovog kluba, da ovakvi kiksevi njegov tim mogu skupo koštati.

– Imali smo 22 pokušaja ka golu Radnika, od toga 12 udaraca u gol. Protivnik nam je dao gol iz prve i jedine prave šanse, uz kiks naše odbrane. To nam se dešavalo i prošle godine, ali nismo pravili šanse. Tako se namestilo. Moramo da izađemo jači iz cele priče. Znali smo da neće biti lako zbog vanfudbalskih stvari, počeli su da se pojavljuju duhovi prošolsti odmah. Izgleda da smo navikli da idemo težim putem, kazao je on.

A nakon toga imao je i poruku za javnost.

– Treba da podvučemo crtu na kraju, pa da vidimo da li treba da se ide ili ostaje. Tu pre svega mislim na sebe. Kada se jedne godine ne osvoji titula to može da se podnese, ali dve bez titule… Ja kao bivši igrač ovog luba, njegovo dete, znam šta to znači. Ako se ne osvoji titula prevashodnu odgovornost treba da snosim ja, poentirao je sportski direktor Partizana.