Partizanov prvi rival u Superligi Srbije biće oslabljen jer je njegov igrač Miloš Stanković doživeo otvoreni prelom potkolenice.

Umesto da u nedeljnom meču sa beogradskim Partizanom bude u dresu surduličkog Radnika, u premijernom meču Super lige Srbije, Miloš Stanković će meč gledati u televizijskom prenosu, u porodičnom domu nedaleko od Vlasotinca.


Težak dvostruki otvoreni prelom desne potkolenice u prijateljskom meču sa Novim Pazarom, odigranom 10. jula, posle neopreznog starta Brunčevića, je razlog što je , praktično, jesenji deo prvenstvene sezone za Stankovića završen.

– Hirurški zahvat je obavio prf.dr. Zoran Golubović sa svojom ekipom u Kliničkom centru u Nišu, i po njegovim rečima,operacija je u potpunosti uspela. Ovom prilikom se zahvaljujem prf. dr. Goluboviću i čitavom bolničkom osoblju za sve ono što su učinili prethodnih dana dok sam bio u bolničkoj postelji. Takođe se zahvaljujem i ljudima iz kluba , na čelu sa predsednikom Tončevim, mojim saigračima i prijateljima koji su mi sve vreme davali podršku.

Sam igrač Brunčević, kao i njegov otac javljali su se telefonom i iskazali istinsko žaljenje za ono što se meni desilo. Duboko verujem da je ova moja povreda splet nesrećnih okolnosti, a nikako zla namera protivničkog igrača iz Novog Pazara.

– Mojim saigračima na čelu sa trenerom Dodićem želim dobre igre i da donesu puno radosti navijačima Radnika u nastupajućoj jesenjoj sezoni. Fudbalska Surdulica je izrasla u pravi fudbalski bastion, sa posebno preduzimljivim ljudima iz rukovodstva kluba, na čelu sa Stanislavom Tončevim koji žive i predano rade za svoj klub, i to je jedan od razloga što cam se opet vratio u Surdulicu. Posebno, poručujem, svim fudbalerima da se bore sportski i u okvirima sportskog fer pleja, a da fudbalski teren, i viteško ponašanje svih aktera fudbalske igre, jedino bude merilo koja će ekipa biti pobednik. Još jednom apelujem na sve igrače da poštuju svoje rivale, i da nikako ne posežu za nesportskim stvarima. Jer, fudbalska igra, ipak, je samo igra, i ništa više – poručuje Miloš Stanković iz postelje svim fudbalerima superligaškog karavana Superlige Srbije.

FOTO: FK Radnik