1
Evrokupovi

FOTO: Twitter

SEĆATE LI SE OVOG MOMKA: Bio je pravi ’BUM’ u Evropi, a sledeće nedelje dolazi u Humsku (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.18 u 00:04

Između ostalog, taj ’bum’ pravio je najviše zahvaljujući silovitoj levoj nozi, od koje su zazirali mnogi golmani u engleskoj Premijer ligi.

Rusija je dospela poslednjih mesec dana na svetsku fudbalsku mapu zbog Mondijala koji je organizovala, ali i četvrtfinala do kog su stigli momci iz ’zbornaja’ komande.

Prethodni veliki uspeh ruska reprezentacija napravila je na EURO 2008, kada je otišla korak dalje i ušla u polufinale, gde ju je izbacila Španija. Iz te generacije pamtimo braću Andreja Aršavina, Pavela Pogrebnjaka, Romana Pavljučenka, Jurija Žirkova i još neke tadašnje zvezde, a među njima i – Dinjara Biljaletdinova.

Igrao je na svakom meču na tom šampionatu Evrope, pre toga i u 10 od 12 utakmica kvalifikacija, a ukupno je upisao 46 nastupa za nacionalni tim.

Na klupskom nivou ostavio je najdublji trag u svojoj Lokomotivi iz Moskve, a na vrhuncu karijere bio je u dresu Evertona gde je terorisao golmane i odakle ga najviše pamtimo. Evo i zašto.

(Izvor: youtube / TheEFCnews)

(Izvor: youtube / LS001V5157)

(Izvor: youtube / goughy23)

Kasnije je još igrao za moskovski Spartak, Torpedo, Anži i Rubin iz Kazanja, a 2017. godine prešao je u Litvaniju u redove Trakaija, koji će narednog četvrtka gostovati Partizanu. Crno-beli su favoriti, ali mora se biti na oprezu kada protivnik u svojim redovima ima bivšu zvezdu evropskog fudbala.

Godišta je baš kao i Kristijano Ronaldo, dakle, i dalje ima snage u njemu. Naravno, ne kao kada je reč o super-spremnom Portugalcu, ali ’praćka’ u levoj nozi u slučaju Biljaletdinova, večno ostaje zategnuta.

Ako nije do sada, posle ovih snimaka će sigurno toga biti svestan i Vladimir Stojković.

(Izvor: youtube / FK Trakai)

(Izvor: youtube / Alex Brown)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter