Ovog vikenda Crvena zvezda počinje odbranu šampionske titule.

Prvi rival Zvezdi u sezoni 2018/19 biće ekipa Dinama iz Vranja.


Trener Vladan Milojević će na startu takmičenja moći da se uveri u kvalitet novog člana elite, ekipe Dinama na svom stadionu.

– Dobro se zna koje ambicije Zvezda ima uvek, ne samo ove godine. Dolazi nam debitant u ligi, ekipa koja je čitave sezone zauzimala mesto koje vodi u viši rang, a igrali smo protiv njih u kupu. Imamo veliki respekt prema njima jer je u pitanju ambiciozan klub, na čelu sa trenerom koji je pokazao da je jedan od najboljih u zemlju. Sve što je Dinamo uradio to je zahvaljujući njegovoj ljubavi i entuzijazmu prema Vranju. Mi ćemo se spremiti na najbolji mogući način, a pozivam navijače da nam pomognu, počeo je sa pričom Milojević.

Kako Crvena zvezda već u utorak nastavlja kvalifikacije za Ligu šampiona, veoma verovatno će protiv tima iz Vranja Milojević izaći za kombinovanim sastavom.

– Posle treninga ćemo videti kakva je situacija sa igračima, svi zaslužuju da igraju. Neki će možda dobiti dodatnu minutažu, neke ćemo da odmorimo, ali ne razmišljamo o utakmici koja nas očekuje u utorak, rekao je trener Zvezde, a potom dodao:

– U ovom periodu je jako teško igrati protiv bilo koje ekipe koja se izuzetno dobro brani, kada devet igrača stane pozadi teško je probiti. Moramo da imamo strpljenja, pa pogledajte kako je Francuska uzela titulu. Nismo videli mnogo lepog fudbala, već defanzivni blok koji je čekao grešku. Igra se na rezultat, a mi ćemo tražiti način da rešimo takve ekipe.

U redovima šampiona Srbije ima i onih ‘kritičnih’ pozicija…

– Radimo na dovođenju još jednog špica, ali nije lako naći odgovarajućeg igrača. Neki se i nude, ali ne odgovaraju našim kriterijumima. Imam veliko poverenje u gospodina Mrkelu, radimo danonoćno na dovođenju igrača koji će zaista biti pojačanje, a ne da ga dovedemo čisto da bismo doveli.”

Kada je reč o novim pojačanjima, šef struke Crvene zvezde navodi da je strpljenje neophodno.

– Novajlijama poput Melega, Jovančića, Jevtovića potrebno je vremena jer se nisu naigrali u svojim klubovima. To su dobri igrači koje smo selektirali, potencijal nije sporan, ali treba vremena da povrate samopouzdanje. Dobiće šansu, ali od njih zavisi mnogo. Ebisilio je kvalitetan igrač i doneće nam mnogo, ali i njemu treba vremena.