Žreb u Nionu zakazan je za ponedeljak, a gledajući malo unapred, eliminacija APOEL-a nije donela preveliku pogodnost za crveno-bele.

Povezane vesti

Navijače Crvene zvezde najpre je obradovala vest da će u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv litvanske Suduve, umesto kiparskog APOEL-a, ali gledajući dugoročno, to baš i nije dobra vest.

Crveno-beli tako su izgubili šansu da u trećem kolu budu nosioci, tako što bi preuzeli bodove APOEL-a i njegovo mesto nakon žreba koji će biti održan u ponedeljak.

Ovako, pobednik para Crvena zvezda – Suduva će svakako biti nepovlašćen i ići će na jačeg od sebe. Makar po koeficijentu, ukoliko naravno, i taj klub bude uspešan u drugoj rundi kvalifikacija.

A on će biti poznat u nedelju u podne kada će se u Nionu ponovo zavrteti kuglice. Zvezda će se uzdati u sreću, jer će joj biti potrebna da dobije što lakšeg od šest eventualnih protivnika.

Još večeras se očekuje da plasman dalje obezbede Seltik, Astana, Karabag, Spartak Trnava, Tropedo iz Gruzije i Valur sa Islanda, pa bi onda žreb trebalo da izgleda ovako:

Povlašćeni:

Salcburg (Austrija)
Ludogorec (Bugarska) – Videoton (Mađarska)
Seltik (Škotska) – Valur (Island)
Legija (Poljska) – Spartak Trnava (Slovačka)
Astana (Kazahstan) – Midtjiland (Danska)
Kukeš (Albanija) – Karabag (Azerbejdžan)

Nepovlašćeni:

BATE Borisov (Belorusija) – HJK (Finska)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Hapoel Ber Ševa (Izrael)
Kluž (Rumunija) – Malme (Švedska)
Crvena zvezda (Srbija) – Suduva (Litvanija)
AEK Atina (Grčka)
Škendija (Makedonija) – Torpedo (Gruzija)