‘Dva najvažnija dana u vašem životu su dan kada ste rođeni i dan kada ste shvatili za šta ste rođeni’.

Povezane vesti

Upravo ova krilatica opisuje našeg jučerašnjeg gosta. Na prvom treningu Radničkog nakon utakmice sa Gzirom ugostili smo talentovanog sedamnaestogodišnjaka Mihajla Veselinovića i deo njegove porodice.

Mihajlo je jedini navijač FK Radničkog koji boluje od autizma, a redovan je gost na našim utakmicama. Gde drugi vide zid, Mihajlo je nacrtao vrata i razbivši predrasude, prvi je dečak sa autizmom koji je upisao umetničku školu, ono po čemu je poseban jeste neverovatan talenat rada u 3D animaciji, u čiji smo se kvalitet uverili na jučerašnjem treningu. Od Mihajla smo dobili obećanje da će naš stadion, Čair, uskoro navijačima predstaviti u 3D tehnici, a takođe planira i svoju prvu izložbu grafike, takođe u 3D.

Njegov otac Srđan izrazio nam je zahvalnost zbog gostoprimstva uz poruku da on i mnogobrojni roditelji dece „vode borbu“ kako bi došlo do dopune zakona o socijalnoj zaštiti i konačnog donošenja zakona ‘roditelj-negovatelj’.

– Time bi se ispravila nepravda i biološke porodice koje brinu o osobama sa invaliditetom bile bi izjednačene sa hraniteljskim, počeo je Veselinović, a potom zahvalio klubu na gostoprimstvu, Radnički je veliki klub i ovakvim potezima to pokazuje, moj sin, ali i cela moja porodica navija za Radnički i gosti smo na svakom meču, drago mi je da je Radnički pobedio Gziru, videćemo se ponovo već u nedelju ponovo. Dolazak na stadion Mihajlu je neka vrsta terapije, objašnjava Veselinović.

Kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović Mihajlu je poklonio majicu sa potpisom svih fudbalera i članova stručnog štaba, a za zvanični sajt poručio je da je Mihajlo pravi primer kako snovi nikada nisu nedostižni ukoliko postoji dovoljno jaka želja i podrška porodice.

FOTO: HOTSPORT