16
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Jedva probijen letonski zid, Ben i Krstičić odveli Zvezdu u Litvaniju (VIDEO)

Objavljeno: 17.07.18 u 22:24

Prva prepreka na putu ka Ligi šampiona je preskočena. Crvena zvezda je sa 2:0 (0:0) savladala u revanšu letonski Spartaks.

Srpski šampion nije iz Rige pre sedam dana doneo idealan rezultat, jer 0:0 u gostima često ume da bude opasnost na kojoj se mnogi okliznu. Ipak, ovog puta kvalitet tima Vladana Milojevića isplivao je u revanšu i Spartaks Jurmala je uspešno preskočena na otvaranju nove evropske sezone.

Crvena zvezda – Spartaks 2:0 (0:0).

Pred nešto više od 20 hiljada gledalaca, Zvezda je počela svoju evro-odiseju u kojoj se Delije nadaju da će biti, u najmanju ruku, ponovljen prošlogodišnji rezultat i učešće u nokaut fazi Lige Evrope. Koliko god to malo realno izgledalo, lestvica očekivanja su podignuta. Ali svakako, prvi cilj je ulazak u Ligu šampiona.

Od početka večerašnjeg susreta crveno-beli su krenuli sa napadima ka golu Letonaca, ali bez velikog uspeha. Prilično jasno se mogla videti razlika u trenutnoj formi dva tima, jer je Spartaks uveliko u takmičarskom ritmu, a srpskom timu ovo je bio tek drugi meč.

FOTO: STARSPORT

Kvalitet je bio na strani crveno-belih i zbog toga su oni atakovali, a gosti se branili. Čak 10 udaraca ka golu Nergualsa nije bilo previše opasno, a prvo poluvreme obeležio je Nemanja Milić.

Najpre se našao u sumnjivoj situaciji kada je turski arbitar možda i mogao da pokaže na belu tačku, a onda par minuta kasnije je glavom tukao preko gola, iako je mreža bila nebranjena.

Nešto kasnije je imao još jedan pokušaj glavom koji mu je golman odbranio, a vredan pomena bio je još udarac Mohameda Bena iz slobodnog udarca, ali je i to gostujući čuvar mreže lako ukrotio.

FOTO: STARSPORT

U drugom poluvremenu, osim strana, nije se promenilo gotovo ništa. Zvezda je pritiskala i imala loptu u nogama, a gosti su sporadičnim napadima vrlo mlako pretili Milanu Borjanu.

A onda je pravo niotkuda u 64. minutu sevnula najbolja prilika za Crvenu zvezdu! Dugu loptu po dijagonali letonski štoper je nesmotreno spustio pravo na nogu Zvezdinog reprezentativca, a on iz prve pucao levicom u dalji ugao i pogodio stativu. Čak je lopta udarila u unutrašnji deo okvira gola i šetala po gol-liniji, ali nije htela u mrežu već u gol-aut.

Dugo je Zvezda pritiskala Spartaks i ređala šanse pred njegovim golom sve dok u 78. minutu El Fardu Ben nije probio bedem i kaznio antifudbal Letonaca.

Izveden je korner sa desne strane, a loptu je zakačio Milan Pavkov, samo je prosledio na drugu stativu gde ju je potpuno usamljen dočekao Ben i zakucao u mrežu.

Ostala je dilema da li je Zvezdin napadač bio u ofsajdu, ali turski sudija je pokazao na centar i to je u tom trenutku bilo najbitnije.

(Izvor: youtube / MAXIM SPORT HD)

Samo četiri minuta kasnije novi gol za Zvezdu i otklonjene su bile sve dileme. Posle karambola u kazneno prostoru gostiju, Nenad Krstičić je loptu zakačio petom i ona je odsela u mreži za prolaz u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ono što takođe navijače može da raduje jeste da će naredni protivnik biti litvanska Suduva, umesto kiparskog APOEL-a, koji je večeras slavio sa 1:0, ali time nije uspeo da nadoknadi 1:3 iz prve utakmice.

Crvena zvezda – Spartaks Jurmala 0:0
(prvi meč 0:0)

prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona
stadion: Rajko Mitić
sudija: Alper Ulusoj (Turska)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Milić (od 60. Pavkov), Ebesilio (od 72. Meleg), Radonjić (od 85. Jovančić) – Ben.

SPARTAKS: Nerguals – Frejmanis, Ošs, Kosorić, Šlampe – Dimitriev, Maleev, Honorato – Kobzar, Višnjakovs (od 49. Davidov) – Svarups.

0
0

16 Komentara

  1. Srpsko pitanje se ne resava na stadionu RAJKO MITIC nego na nekom drugom mestu.Kad igra ZVEZDA broje se golovi ne isticu se nikakvi kilometri Pravi zvezdasi ne mesaju sport i politiku

    0
    0
    Odgovori
  2. Иако не видим зарез после броја 9, претпостављам да је 109,08км2 што би требало бити површина КиМ, а порука упућена потенцијалним издајницима. Ако је тако, подршка од Гробара за српско питање!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. I ovaj drugi mi je sumnjiv nema pravo da ga da petom i ovaj gol presagledajte grobari da se ponisti jer ste ovako vrlo nesrecni.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ofsajd….???? Sta sad pacenici staaaa.????Idi crkni….,a bio nije ofsajd.Tesko mi je da razumijem ovu grupu malog kluba,al bas tesko…..idi prati svoj klub svoja desavnja idi bre vis u tri PM.

    0
    0
    Odgovori
  5. Po cemu da se raduju navijaci,apoel u ovom trenutku da je prosao zvezda bi ga bez problema izbacila,tako sa seduva u ovom trenutku je daleko ozviljnija ekipa od apoela,tako da ne znam cemu bi se navijaci zvezde radovali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter