4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Ebisilio je najbliži plejmejkeru, Srnić i Stojiljković nisu spremni!

Objavljeno: 16.07.18 u 12:25

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević otkrio je kadrovske pobleme pred meč sa Spartaksom u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strateg šampiona Srbije nezadovoljan je izdanjem svojih učenika u Rigi, ali veruje da će tim rasti iz utakmice u utakmicu.

– Videlo s prošle nedelje da se igra protiv šampiona Letonije, ekipe koja ima svoj sistem i koja se nalazi u vrhunskoj formi za razliku od nas. Imali su prednost u nekim stvarim, mi smo imali svoje šanse i sada sledi drugo poluvreme. Spremili smo se dobro, od svojih igrača očekujem dobru utakmicu, a navijače pozivam da dođu u što većem broju – počeo je Vladan Milojević.

Problem u prestonici Letonije bio je ritam i nedostatak kreativnosti.

– Došli smo iz pripremnog perioda, potrebne su nam utakmice. Nisam bio zadovoljan posle izdanja u Rigi, nismo imali ritam i to smo analizirali. Nivo igre ćemo sigurno podići.

Rezultat je uvek u prvom planu kod mladog, ali iskusnog stručnjaka.

– Uvek se odlučujem za tim koji će dati adekvatan rezultat. Crvena zvezda na svakoj poziciji ima po dva igrača, ipak momci koji su tek stigli moraju da se zalaufaju. Mi vremena nemamo, prvashodno je bitan dobar rezultat.

O plejmejkeru.

– Da li znate ko je plejmejker u Francuskoj? Ne znate. Danas se fudbal igra na brzinu i moć, sve je manje lucidnih igrača. Kod nas je najbliži tome Lorenco Ebisilio, on bi trebalo da bude kreator.

Crvena zvezda sutra neće moći da računa na dva ofanzivna igrača, pozicija napadača je pod znakom pitanja.

Srnić i Stojiljković nisu u konkurneciji za sastav, svi ostali su ‘ok’. Meleg je imao problema kao i Stojiljković, ali je sada dobro. Spreman je da se vrati u tim – jasan je bio Milojević i nastavio:

– Ne znam ko će igrati u napadu, i dalje razmišljam. Kuburili smo i sa štoperima. Tražimo rešenje. Ne razmišljam puno o Spartaksu, razmišljam samo o mom timu.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Mirko Marković

0
0

4 Komentara

  1. Ako je zaista istina što je Milojević izjavio u naslovu teksta da j e Ebisilio je najbliži plejmejkeru, onda nešto nije u redu! Prvo, Embesilio ima barem 10-tak kg viška, uopšte ne trči i neborben je! Jeli Milojević misli da će se Embesilio transformisati za 7 dana i postati 10-tak kg mršaviji, da će trčati kao navijen i da će gristi kao besan pas na terenu?! Drugo, „projektovani“ Zvezdin protivnik u drugom kolu, kiparaski Apolon, je svesno pustio rezervistu Embesilia da „pojača“ Zvezdu, svog direktnog konkurenta?! Mislim da ovo dovoljno govori o kvalitetu ovog Embesilia, Treće, Embesilio je, na konferenciji za štampu, za sebe izjavio, i ostao živ, da je on kreativan i efikasan. On verovatno misli da je došao u Zimbabve ili Svazilend a ne u Srbiju i da je dovoljno da on za sebe izjavi da je dobar igrač i da će mu svi poverovati! Mislim da se Zvezdi ne piše dobro, sa ovakvom kadrovskom politikom, gde se igrači iz Afrike, dovode preko SMS poruka!

    0
    0
    Odgovori
  2. Milojević živi jednu krizu kriterijuma, par ekelans, i prosto nema sistem vrednosti na koji se može osloniti! Odnosno njegov sistem vrednosti su povratnici iz inostranstva i „kapitalci“ afričkog porekla! On je trener gotovan i nema osećaj da u mladom igraču Zvezde, prepozna kvalitet. Njegov je odgovor da mladi igrači zvezde nemaju iskustva, i da kao takvi moraju ići na pozajmice (iz kojih se nikada ne mogu vratiti) ali zato bezrezervno veruje u zaista smešne „kapitalce“ afričkog porekla, koji kao rezervisti iz svojih prethodnih klubova, dolaze uz velika zvona i proglašavaju ih „kapitalcima“ i unapred im obezbede mesta u timu! Ovakva sumanuta politika se mora obiti o glavu! Videli smo protiv Spartaksa klasu „kapitalaca“ Bena Muhameda i Imbesilia! A, Milojevićevo objašnjenje zvezdine igre za zaborav iz Letonije, da je ekipa tek izašla iz priprema, je za kultni „Alan Ford“. Sve reprezentacije na SP, su tek bile izašle iz priprema, a grizle su na terenu i trčale kao navijene! Kako ovo objašnjava Milojević?! Videlo s prošle nedelje da se igra protiv šampiona Letonije, ekipe koja ima svoj sistem i koja se nalazi u vrhunskoj formi za razliku od nas-kaže Milojević! Ovo je smešno jer Spartaks je na nivou Partizana, iz Bumbarevog Brda!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter