5
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

POPRAVNI PRED DELIJAMA: Dvojica novih u startnih ’11’, koga će Milojević u napad?

Objavljeno: 16.07.18 u 09:10

Crvena zvezda sutra od 20.30 na stadionu ‘Rajko Mitić’ otvara novu sezonu na domaćem terenu u revanš meču 1. kola kvlafikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa.

Nije uspela četa Vladana Milojevića u Letoniji da uradi ono zbog čega se fudbal i igra, da postigne gol i pobedi. Bio je strateg crveno-belih vidno nezadovoljan i nervozan zbog partije svojih učenika protiv Spartaksa u Rigi, ali razloga za veliku brigu nije bilo, Vujadin Savić i drugari su pokazali da su za dve klase bolji tim, samo gol nije hteo.

Nova prilika za popravni je sutra od 20.30 kada će nezgodne Letonce za razliku od stadiona Skonta sačekati pune tribine, vatrenija atmosfera i širi teren, te će dugi auti, tajno oružje Spartaksa, biti daleko bezopasnije. Međutim, koliko će rival biti opasan zavisiće samo od fudbalera Crvene zvezde, jer se oni pitaju…

A, navijači imaju samo jedno pitanje, šta će Vladan Milojević promeniti u timu za razliku od utakmice na Baltiku, a promena će sigurno biti. Za sada se naziru dve izmene u startnih ’11’, možda i tri. Prva je u poslednjoj liniji, Srđan Babić i Vujadin Savić nisu primili gol pre pet dana, ali poslednja linija crveno-belog tima nije delovala sigurno. Pogotovo pred kraj meča, jer da nije bilo kocentirsanog Borjana greška Babića bi šampiona Srbije puno koštala. Zbog toga očekujemo da šansu koliko sutra dobije pojačanje iz Australije Miloš Degenek. Štoper je u Crvenu zvezdu stigao prošle nedelje, a od svih pristiglih fizički je najspremniji.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Druga promena bi trebalo da bude izvršena na krilu, posle oporavka od povrede skočnog zgloba u tim se vraća Slavoljub Srnić. Momak koji je crveno-bele uz Ričmonda Boaćija golovima gurao kroz kvalifikacije za Ligu Evrope prošle godine. Srnić bi trebalo sutra da u timu zameni Nemanju Milića.

Treća promena je pod znakom pitanja, a vezana je za najisturenijeg napadača. Nikola Stojiljković kuburi sa povredom, mada su poslati signali da će biti spreman za revanš sa Spartaksom. Ako tako ne bude teško je za očekivati da će šansu od prvog minuta dobiti Milan Pavkov i mladi Dejan Joveljić. Izvesnije je da će se sa pozicije kreatora igre u kazneni prostor protivnika pomeriti Muhamed Ben, a da će ‘desetku’ igrati novajlije Lorenco Ebesilijo ili Dejan Meleg.

Pred trenerom Vladanom Milojevićem je 24 sata odluke, Delije žele punu mrežu Letonaca…

0
0

5 Komentara

  1. Svako može biti zamenjen ali „kreativni“ Muhamed Ben, nema da brine! On toliko dobro igra, tako da se sva zvezdina igra vrti oko njega! Levo, desno, nije važno gde, jer Ben je svuda efikasan, ali iz penala u SLS! Veliki mag Miloje ima toliko poverenje u Muhameda Bena, da ga po potrebi može staviti i na centarfora! On sa svojih 173 cm pleni na terenu i zaista je nezgodan, pogotovo u vazdušnim duelima! Albert Ajnštajn je rekao: Ljudska glupost je beskonačna kao svemir. Ali za svemir nisam siguran!

    0
    0
    Odgovori
  2. A zasto da Pavkov ne pocne utakmicu?Nije iskoristio sansu promasio je zicer ali nije bio jedini koji je promasio. Spartaks nije pokazao nikakav nivo igre vredan nekog posebnog respekta.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter