0
Fudbal

MONDIJAL: Francuska je novi šampion sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 15.07.18 u 19:02

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedom od 4:2 stigla je do šampionske titule na Mondijalu u Rusiji.

Prvi su pripretili fudbaleri Hrvatske preko Perišića u trećem minutu, ali je akciju Umtiti prekinuo izbacivši loptu u aut. Nastavili su Hrvati da sjajno pritiskaju ekipu Francuske, koja u prvih nekoliko minuta meča nije uspela da poveže tri pasa.

Ponovo je Hrvatska bila opasna, Rakitić je odlično iz igre izbacio Pavara, ali je pokušaj Strinića odbrana „galskih petlova“ uspela da izbaci loptu iz kaznenog prostora.

Uspeli su Francuzi da se oslobode pritiska po isteku desetog minuta, preuzeli su posed, ali najopasniji u prvih 13 minuta bili su nakon jednog dugog pasa Umtitija ka Žiruu koji je za malo preskočio igrača Čelsija.

Ponovo je u 15. minutu Perišić bio bolji od Pavara, ali „brisani prostor“ ispred sebe nije iskoristio da u šesnaesterac Francuske ubaci upotrebljivu loptu, što je izazvalo nedogovanje Luke Modrića.

U 18. minutu Marselo Brozović je na nešto više od 25 metara od gola Hrvatske faulirao Antoana Grizmana, levonogi fudbaler Atletiko Madrida uputio je loptu u kazneni prostor, a Mario Mandžukić nesrećno poslao loptu iza Danijela Subašića.
(Youtube/RTS Zvanični kanal)
Prvu priliku da uzvrate Hrvati su imali preko Vide u 21. minutu, ali je njegov šut otišao preko gola. Tri minuta kasnije imali su i slobodan udarac, ali je Rakitić loše zahvatio loptu, da bi u 28. minutu krunisali dobru igru preko Perišića.
Mandžukić i Vida su razmenili pas, posle čega je Vida vratio loptu Perišiću, koji je sjajnim lažnjakom došao do prostora, a potom zakucao loptu u mrežu Lorisa.

(Youtube/RTS Zvanični kanal)

Četiri minuta kasnije Francuzi su nakon kornera koji je izveo Grizman tražili penal, Nestor Pitana je na asistenciju VAR sudija pogledao snimak, nakon čega je pokazao na belu tačku jer je Perišić igrao rukom. Siguran sa penala bio je Grizman za 2:1.

Perišić je mogao do svog drugog gola u 40. minutu, ali je loše zahvatio loptu. Nije ništa drugačije izgledala završnica poluvremena, pošto je Hrvatska nakon serije kornera imala preko Vide priliku, ali je udarac glavom otišao preko gola.

Drugi deo igre bolje je Francuska otvorila, preuzeli su konce igre u svoju ruku, Grizman je šutirao u Subašića. Odmah potom Rebić je sjajno probao, ali je Loris sprečio izjednačenje u 47. minutu, probao je i Vrsaljko u 50. minutu, potom je Mbape dva minuta kasnije pokazao brzinu, ali nije bilo šansi sve do 59. minuta, kada je udarac Pola Pogbe završio iza leđa Subašića. Akciju ze započeo Porba, proigrao Mbapea, potom ispratio akciju i iz drugog pokušaja pogodio gol Hrvatske.

(Youtube/RTS Zvanični sajt)

Sedam minuta kasnije, 4:1! Još jednu odličnu kontru lepim pogotkom je krunisao Mbape i svom timu doneo veliku prednost. 
(Youtube/RTS Zvanični kanal)
Činilo se da je kraj, ali to nije mislio i Loris, koji se bespotrebno poigravao, pokušao da predribla Mandžukića koji je uspeo da iščačka loptu i pošalje je u gol Francuske u 69. minutu za 4:2.

(Youtube/RTS Zvanični kanal)

Francuska je potom očekivano umrtvila igru, dok su Hrvati preko Rakitića probali da smanje, ali bez uspeha. Sa druge strane, Pogba i Mbape su nakon kontre mogli da zadaju konačan udarac Hrvatskoj, ali je rezultat ostao 4:2.

Mondijal u Rusiji

Finale

Francuska – Hrvatska 4:2 (2:1)
(Mandžukić 19 autogol, Grizman 38pen, Pogba 60, Mbape 66 – Perišić 28, Mandžukić 70)

Moskva
Stadion: Lužnjiki
Kapacitet: 81.000 sedišta
Sudija: Nestor Pitana (Argentina)
Žuti kartoni: Kante (Francuska)

Francuska (4-2-3-1): Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Kante (od 55. Nzonzi), Pogba – Mbape, Grizman, Matuidi (od 73. Toliso) – Žiru (od 81. Fekir)

Hrvatska (4-3-3): Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić (od 82. Pjaca) – Brozović, Modrić, Rakitić – Rebić (od 71 Kramarić), Mandžukić, Perišić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter