Srpski štoper Duško Tošić prvi put je progovorio o duelu sa Švajcarcima od ispadanja na Mondijalu u Rusiji.

Posle poraza od ‘sajdžija’ golom Šaćirija u poslednjim sekundama utakmice povela se polemika da li je Duško Tošić mogao da sruši ‘Švajcarca’ i žrtvuje crveni karton za gol.


– Mnogo se pričalo o golu Šaćirija i što ga nisam srušio. Jednostavno ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki Milenković imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac – istakao je Duško Tošić za ‘Kurir’ i nastavio:

– Nama igračima je mnogo teško pao poraz, ostali smo do 6-7 sati ujutro i tugovali. Nismo mogli da se pomirimo da smo izgubili pogotovo što je srpski narod očekivao pobedu iz više razloga. Imali smo sastanak, napravio ga je kapiten Kolarov. Svako je rekao šta je imao, bilo nam je teško posle poraza, bili smo utučeni, besni, razočarani. Bio je sasvim običan sastanak kao u svakoj ekipi. Pitali smo se gde smo pogrešili, zašto smo izgubili.

Veliko iznenađenje usledilo je nekoliko dana kasnije kada je ostao van startnih 11 na utakmici sa Brazilom.

– Pred Brazil, nisam znao da neću igrati, niti mi je selektor nešto rekao. On je taj koji bira sastav, on je taj koji snosi odgovornost bilo pobedili, ili izgubili. Nisam ja Ramos, pa da mi je mesto u timu zagarantovano. Jesam bio razočaran kao i svaki igrač kad ne igra, to je prirodno. Ja mnogo volim Veljkovića i Milenkovića, oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci i pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima – zaključio je Duško Tošić.