15
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ISPOVEST DUŠKA TOŠIĆA: Evo zbog čega nisam srušio Šaćirija…

Objavljeno: 15.07.18 u 09:55

Srpski štoper Duško Tošić prvi put je progovorio o duelu sa Švajcarcima od ispadanja na Mondijalu u Rusiji.

Posle poraza od ‘sajdžija’ golom Šaćirija u poslednjim sekundama utakmice povela se polemika da li je Duško Tošić mogao da sruši ‘Švajcarca’ i žrtvuje crveni karton za gol.

– Mnogo se pričalo o golu Šaćirija i što ga nisam srušio. Jednostavno ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki Milenković imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac – istakao je Duško Tošić za ‘Kurir’ i nastavio:

– Nama igračima je mnogo teško pao poraz, ostali smo do 6-7 sati ujutro i tugovali. Nismo mogli da se pomirimo da smo izgubili pogotovo što je srpski narod očekivao pobedu iz više razloga. Imali smo sastanak, napravio ga je kapiten Kolarov. Svako je rekao šta je imao, bilo nam je teško posle poraza, bili smo utučeni, besni, razočarani. Bio je sasvim običan sastanak kao u svakoj ekipi. Pitali smo se gde smo pogrešili, zašto smo izgubili.

Veliko iznenađenje usledilo je nekoliko dana kasnije kada je ostao van startnih 11 na utakmici sa Brazilom.

– Pred Brazil, nisam znao da neću igrati, niti mi je selektor nešto rekao. On je taj koji bira sastav, on je taj koji snosi odgovornost bilo pobedili, ili izgubili. Nisam ja Ramos, pa da mi je mesto u timu zagarantovano. Jesam bio razočaran kao i svaki igrač kad ne igra, to je prirodno. Ja mnogo volim Veljkovića i Milenkovića, oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci i pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima – zaključio je Duško Tošić.

0
0

15 Komentara

  1. Dule, nisi kriv za poraz.
    Selektor i uprava FSS, krivi su za poraze.
    Oni trguju sa svim i svacim.
    Nasa reprezentacija, svaka dosad, igra zastareo „dur“ sistem, a, tojetaktika uprave i selektora bez ugleda (posluska)
    A vi ispadete neznalice i lencuge…N

    0
    0
    Odgovori
  2. Milenković je izmislio fudbal za sve vas.
    A to što nikog nije bilo u odbrani zahvali selektoru koji je naredio svi u napad jer je smatrao da nam bod nije dovoljan što se pokazalo potpuno pogrešno pošto bi prošli sa bodom iz te utakmice.

    0
    0
    Odgovori
  3. Po mom misljenju Dule ti i Branislav ne bih trebali da igrate za reprezentaciju Srbije imamo mi mnogo boljih odbranbenih igraca u Srbiji od vas.

    0
    0
    Odgovori
  4. Manjak inteligencije si nadoknadio bezobrazlukom. Bio si sa Kolarovim najveća rupa u odbrani a svoj propust sa Šaćirijem svaljuješ na Milenkovića. Nisi ti uopšte ni trebao da igraš da je bilo pameti i zahvali onima koji su te gurali.

    0
    0
    Odgovori
  5. Ostavite Duška na miru on jedini igra srcem zaSrbiju i propustio je mnoge šanse u karijeri zbog Srbije dok se to ne može reči za neke nove kapirene i zamjenike koji odma podviše rep i najavljuju odlazak,ako ako neka idu njihovo srce je negdje drugdje.

    0
    0
    Odgovori
  6. nekako je čudno da selektor Srbije uoči SP u fudbalu reklamira kladioničare …koja „slučajnost“,vozi Jaguar (British motors ,koliko znam direktor,vlasnik ili šta već je i direktor ili vlasnik KK grobari teleoptik,hemofarm,tadić,đilas,dačić,marjanović…)

    0
    0
    Odgovori
  7. Kao prvo u svakoj ozbiljnoj reo.ti nebi ni imao mesta sta si ti mislio to nas nezanima seti se samo Srbija Hrvatska i Simunica kako je pokupio Ljajica kao poslednji covek u odbrani

    0
    0
    Odgovori
  8. Ali u stvari trebas da znas da su vas izosavili Nenad i Savo a ne samo Mladen . Radi se o grobarima SRPSKOG fudbala zajedno sa Slavisom.Lobi je to

    0
    0
    Odgovori
    • Vidim Veljkovic ga odvalio od cuvanja, i on i rukavina… Taman dobri da skoci cena, krstajic procenat u dzep i mirna backa

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter