Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da njegova ekipa u današnjem finalu Svetskog prvensta protiv Hrvatske nije prikazala najbolju igru ali da je pokazala da je psihički jaka zbog čega je i zaslužila da osvoji titulu.

Povezane vesti

Francuska je danas u finalu Mundijala u Rusiji pobedila Hrvatsku u Moskvi sa 4:2 i drugi put u istoriji postala prvak sveta.

– Nismo prikazali najbolju igru, ali smo pokazali psihičku snagu i zasluženo smo osvojili trofej. Zaista sam srećan zbog moje ekipe, nije uvek bilo lako, ali mnogo smo radili i slušali jedni druge. Oni će u naredne četiri godine biti na vrhu sveta, rekao je Dešan za TF1.

On je čestitao svim igračima, koji su pre dve godine na svom terenu izgubili u finalu Evropskog prvenstva od Portugala.

– Ovo je lepo, predivno za igrače. Ovo je mlada generacija, a neki su kao 19-godišnjaci prvaci sveta, rekao je Dešan misleći na Kilijana Mbapea, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača turnira i postao je drugi najmladji strelac u istoriji svetskih prvenstava.

Dešan je postao treći čovek koji je kao igrač i kao selektor osvojio Svetsko prvenstvo. On je rekao da ne razmišlja o tome, ali da je sigurno ponosan na tu činjenicu.

– Ovde sam da ispunim ciljeve, da osvajam titule. Mnogo nas je boleo poraz u finalu Evropskog prvenstva, ali mislim i da nam je koristio, dodao je Dešan.

– Ovo pripada igračima, oni su prvaci sveta, a mi (stručni štab) smo povezani. Mnogo, mnogo rada je uloženo a ovo je velika nagrada, naveo je selektor “trikolora”.

Ekipa se u ponedeljak vraća u Pariz, a popodne će biti priredjen doček na Jelisejskim poljima.

– Volimo ih, ponosni smo što smo Francuzi. Sastaćemo se sutra, ali možda ne svi. Živela republika, rekao je Dešan.