Nakon (ne)uspešnog učešća Srbije na Mondijalu u Rusiji, među navijačima vlada jedna velika nedoumica – da li će Mladen Krstajić ostati na mestu selektora našeg nacionalnog tima.

Nije još mnogo ostalo do narednih reprezentativnih obaveza, već 7. septembra sledi utakmica sa Litvanijom u okviru Lige nacija, takmičenja koje bi u mnogome moglo da olakša kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo koje je na programu 2020. godine.


Otuda i dilema vezana za status selektora Krstajića, koji je sa reprezentacijom u Rusiji savladao Kostariku 1:0, a potom poražen od Švajcarske 2:1 i Brazila 2:0. Ipak, mnogo veći utisak ostavila je najvećim delom izuzetno bleda i bezidejna igra, pa i ne iznenađuje to što Krstajić među navijačima i nema preterano čvrstu podršku.

A ako je suditi po izjavi Sava Miloševića datoj na gostovanju televiziji N1, ne bi bilo iznenađenje ni da naša reprezentacija u budućnosti dobije novog predvodnika:

U toku sledeće nedelje, najkasnije do kraja, imaćemo konkretne informacije. Između ostalog i oko Krstajića, rekao je Milošević za N1.

Dodao je i da naša selekcija, po viđenom, ne zaostaje previše za najboljim svetskim timovima:

Ono što sam video na Svetskom prvenstvu jeste da mi uopšte ne zaostajemo mnogo za najboljim svetskim ekipama, i da smo u prvom krugu iza najboljih, prilično isti, a možda i u prednosti. I uz malo sreće mogli smo i mi da odemo do četvrtfinala, dodao je Milošević, koji je potom istakao i da je izuzetno važno i to što je Srbija na Mondijalu promovisala nekoliko mladih igrača koji su budućnost srpskog fudbala.

Podsećamo, Krstajić je na mesto selektora Srbije stigao umesto Slavoljuba Muslina, a koliko i da li će ostati u reprezentaciji saznaćemo uskoro…

Da li Mladen Krstajić zaslužuje poverenje na mestu selektora reprezentacije Srbije?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...