Sportski direktor Partizana Ivica Iliev, očekivano, bio je više nego zadovoljan evropskom premijerom protiv Rudara.

Povezane vesti

Pljevljaci su u Nikšiću, pred većinski crno-belom publikom, primili tri gola i već se pomirili sa eliminacijom, te će revanš u Beogradu biti samo rutina. I ne samo to, već i kako nam je rekao Ivica Iliev, još jedna važna pripremna utakmica pred nastavak kvalifikacija i puta ka Ligi Evrope.

– Rezultatom moramo da budemo zadovoljni, ali ovo je i dalje predsezona. Ekipa je po prvi put igrala u ovom sastavu. Bilo je traženja, a i znali smo da će ekipa Rudara krenuti maksimalno i da samo odvažnom igrom mogu da nas ugroze. Ali nisu, čekali smo pravu priliku kada ćemo postići gol i kada smo ga dali, posle je sve bilo drugačije. Sve čestitke Rudaru jer nijednog trenutka nisu padali, uvek su želeli da igraju i na 2:0 i 3:0, a i mi smo posle povukli ručnu, jer kao što kažem, i dalje smo u pripremnom periodu – izjavio je Iliev za HotSport posle utakmice.

Iliev iza sebe ima još jedan prelazni rok, za koji će ocenu dati upravo mečevi u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ipak, on ne želi da brza sa zaključcima, čak i posle dobrih 90 minuta u Nikšiću i pobede od 3:0.

– Iskreno, još uvek je rano da se oceni njihov kvalitet. Još oni moraju da se uigraju sa ekipom, ali i da ih ekipa ‘nauči’, kao i oni nju i zahteve našeg trenera. Rikardo jeste dao gol i uvek kada je napadač strelac je sve super, ali hajde da idemo korak po korak. Mogu da budem zadovoljan jer je jedan napadač dao gol, a drugi iznudio penal. Suma je postigao prelep pogodak, bekovi su bili ofanzivni. Valijente je inteligentan igrač koji bi trebalo da nam donese mir u poslednjoj liniji. To je danas tako izgledalo, ali ozbiljnije analize neka sačekaju ozbiljnija iskušenja. Zbog svega toga smo mirni, jer je ovo bila dobra takmičarska, ali i predsezonska utakmica.

Poput trenera Miroslava Đukića, i sportski direktor je posebno pohvalio Zlatana Šehovića.

– Sa njim ne smemo da žurimo. On je veliki karakter, kao i Sveta Marković, deca naše škole. Koliko god da imaju godina, oni imaju Partizanov pobednički DNK i možda čudno zvuči, ali nekada je zbog toga njima lakše da se prilagode prvom timu, nego strancima. To je tako. Navikli su da igraju pod pritiskom i da pobeđuju. Imao je prelepu asistenciju, vrhunsko ubacivanje i prijem, napao je loptu, sve školski… Imamo dobar miks onoga što žele i uprava i navijači. Da imamo i dobre strance, ali i našu decu. Zbog svih tih stvari ovih 0:3 u gostima su jako dobar rezultat – pojasnio je Iliev.

Jasno je da meč protiv Rudara ne donosi konačan sud o pojačanjima, ali da li jeste vama iskristalisao sliku da je u nekoj od linija tima potrebno novo pojačanje?

– Sigurno. Možda to što nam fali imamo i u našim redovima. Svakako imamo šta da popravimo. A što se tiče pojačanja, eventualno će doći još jedan igrač.

Na kojoj poziciji?

– Videćemo kako će se odvijati prelazni rok, ali hajde da kažemo, biće to u veznom redu, pošto smo na svim ostalim pozicijama uglavnom popunjeni – zaključio je Iliev razgovor za HotSport.