1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐANI INFANTINO: VAR ne menja fudbal, čini ga poštenijim

Objavljeno: 13.07.18 u 15:55

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je danas da je Svetsko prvenstvo u Rusiji zbog VAR tehnologije bilo poštenije i da taj sistem ne menja igru već da je čini transparentnijom.

– Zbog VAR-a smo videli poštenije prvenstvo – rekao je Infantino na jednočasovnoj konferenciji za novinare u Moskvi.

Infantino je ocenio da se odluka o uvođenju VAR sistema na Mundijalu pokazala sjajnom i dodao da, uprkos početnim strahovima, sistem dobro funkcioniše.

– Prihvaćen je i dobro funkcioniše. Pre dve godine smo krenuli da testiramo VAR. Bio sam skeptičan, ali ako ne testiramo nećemo znati odgovore. Rezultati su jasni i pozitivni – rekao je Infantino.

Infantino je izneo i niz zanimljivih podataka. Bilo je više od 440 provera, pri čemu 19 promena, 16 ih je promenjeno iz loše u ispravnu, a tri su ostale iste.

– Ovo je napredak, ovo je bolje od prošlosti. VAR ne menja fudbal, već ga čini poštenijim i transparentnijim i pomaže sudijama da donesu ispravne odluke. Golovi iz ofsajda su postali prošlost – rekao je prvi čovek FIFA.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter