Možda 90 minuta utakmice nije dovoljno da se u potpunosti procene novajlije u timu, ali smo dobili bar neke naznake njihove mogućnosti.

Povezane vesti

Partizan je bio ubedljiv na otvaranju sezone, iako je bilo jasno i vidljivo da je tim nedovoljno uigran, ali i ‘težak’ posle priprema. Svakako ima vremena da se sve slegne i nadogradi.

Navijače su, osim rezultata, najviše interesovala pojačanja i njihovi prvi nastupi u crno-belom dresu.

Da krenemo od odbrane, u kojoj je bilo najviše novajlija. Novi komandant poslednje linije je Mark Valijente, koji iako je nedovoljno spreman, dobro je igrao uz Svetu Markovića. Baš kao što Vladimir Stojković nije imao posla, tako i španski štoper nije mogao puno da se istakne. Posle uvodnih hrabrih pokušaja Rudara, defanzivci su u nastavku odigrali lakšu utakmicu.

Bekovi su pravo osveženje. Pogotovo Zlatan Šehović, jedini koji je tiho ušao u prvi tim, a pokazao najviše. Mladi levi bek je najpre na pripremama u Sloveniji nagovestio da je sazreo za najveće domete, a onda to i potvrdio u Nikšiću.

Briljirao je uz levu aut liniju. Ne samo da je zatvorio sve prilaze golu Stojkovića po toj strani, nego se iznova i iznova ponavljao u napadu. Ofanzivne karakteristike pokazaoo je neposredno pre prvog gola kada je u stilu Marsela primio dugačak pas i izašao ssm pred golmana, ali ga nije savladao.

Drugi gol je pola, ako je i više, njegov. Sam se izborio za loptu, povukao je u kazneni prostor, a onda kada su svi očekivali pas na peterac, našao je Sumu i njemu je preostao lakši deo posla. Prošle sezone Partizan je pokušavao da levu stranu zatvori sa tri rešenja, ali je uspeo tek sa četvrtim, iz svoje škole.

FOTO: STARSPORT

Na drugoj strani Gabrijel Enake se pokazao kao pravi ‘fizikalac’. U nekoliko navrata je zaustavljao napade Rudara koje drugi saigrači nisu uspevali, a nekoliko opasnih centaršuteva nisu završavali na glavama Nikolića i Gomeša.

Rumun je pokazao veliku želju da se baš na premijeri istakne i izbaci iz prve postave Miroslava Vulićevića, a da je eksplozivniji od njega pokazao je u prvom poluvremenu kada je u prvom koraku ostavio čuvara daleko iza sebe i lako centrirao.

Ali nije nalazio saigrače u napadu, Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića. Njih dvojica su imali direktan uticaj na golove, jedan je dao gol, drugi iznudio penal, ali ostaje utisak da nisu ‘otvarali’ odbranu rivala kao što je bilo očekivano.

Nijedan udarac glavom, nijedan dupli pas iz prvog dodira. Evidentno je bilo da se i dalje ne razumeju najbolje, da se traže po terenu, a to obično potraje nekoliko koraka.

Možda je na sve to uticalo i to što Suma i Pantić nisu bili na svojim prirodnim pozicijama, pa ni od njih nisu dobijali mnogo upotrebljivih lopti. Jer one kada su leđima okrenuti golu na 25 metara se ne ubrajaju u takve.