12
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

CRNO-BELA POJAČANJA NA SKENERU: Bekovi su osveženje, a Šehović ‘bomba’! Rikardo i Nikolić mogu mnogo, ali…

Objavljeno: 13.07.18 u 00:28

Možda 90 minuta utakmice nije dovoljno da se u potpunosti procene novajlije u timu, ali smo dobili bar neke naznake njihove mogućnosti.

Partizan je bio ubedljiv na otvaranju sezone, iako je bilo jasno i vidljivo da je tim nedovoljno uigran, ali i ‘težak’ posle priprema. Svakako ima vremena da se sve slegne i nadogradi.

Navijače su, osim rezultata, najviše interesovala pojačanja i njihovi prvi nastupi u crno-belom dresu.

Da krenemo od odbrane, u kojoj je bilo najviše novajlija. Novi komandant poslednje linije je Mark Valijente, koji iako je nedovoljno spreman, dobro je igrao uz Svetu Markovića. Baš kao što Vladimir Stojković nije imao posla, tako i španski štoper nije mogao puno da se istakne. Posle uvodnih hrabrih pokušaja Rudara, defanzivci su u nastavku odigrali lakšu utakmicu.

Bekovi su pravo osveženje. Pogotovo Zlatan Šehović, jedini koji je tiho ušao u prvi tim, a pokazao najviše. Mladi levi bek je najpre na pripremama u Sloveniji nagovestio da je sazreo za najveće domete, a onda to i potvrdio u Nikšiću.

Briljirao je uz levu aut liniju. Ne samo da je zatvorio sve prilaze golu Stojkovića po toj strani, nego se iznova i iznova ponavljao u napadu. Ofanzivne karakteristike pokazaoo je neposredno pre prvog gola kada je u stilu Marsela primio dugačak pas i izašao ssm pred golmana, ali ga nije savladao.

Drugi gol je pola, ako je i više, njegov. Sam se izborio za loptu, povukao je u kazneni prostor, a onda kada su svi očekivali pas na peterac, našao je Sumu i njemu je preostao lakši deo posla. Prošle sezone Partizan je pokušavao da levu stranu zatvori sa tri rešenja, ali je uspeo tek sa četvrtim, iz svoje škole.

FOTO: STARSPORT

Na drugoj strani Gabrijel Enake se pokazao kao pravi ‘fizikalac’. U nekoliko navrata je zaustavljao napade Rudara koje drugi saigrači nisu uspevali, a nekoliko opasnih centaršuteva nisu završavali na glavama Nikolića i Gomeša.

Rumun je pokazao veliku želju da se baš na premijeri istakne i izbaci iz prve postave Miroslava Vulićevića, a da je eksplozivniji od njega pokazao je u prvom poluvremenu kada je u prvom koraku ostavio čuvara daleko iza sebe i lako centrirao.

Ali nije nalazio saigrače u napadu, Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića. Njih dvojica su imali direktan uticaj na golove, jedan je dao gol, drugi iznudio penal, ali ostaje utisak da nisu ‘otvarali’ odbranu rivala kao što je bilo očekivano.

Nijedan udarac glavom, nijedan dupli pas iz prvog dodira. Evidentno je bilo da se i dalje ne razumeju najbolje, da se traže po terenu, a to obično potraje nekoliko koraka.

Možda je na sve to uticalo i to što Suma i Pantić nisu bili na svojim prirodnim pozicijama, pa ni od njih nisu dobijali mnogo upotrebljivih lopti. Jer one kada su leđima okrenuti golu na 25 metara se ne ubrajaju u takve.

0
0

12 Komentara

  1. Rudar nikako ne moze da bude rreper o tome ko je kakav igrac jer su oni jako slabi ali igra je bila vrlo spora bez tracanja u prostor, Sehovic jeste ostavio pozitivan utisak ali treba ga videti u jacim mecevima / Jankovica bi trebalo pod hitno prodati jer mnogo usporava igru. Treba pokusati vratiti Leonarda ako hocemo nesto u evropi

    0
    0
    Odgovori
  2. Da je izgledalo dobro nije ,jedino rezutat i to je to ,ostalo za zaborav.Ekipa Rudara je izgubila od Rada i napredka ,i to pobelili su Rudar sa pola gasa to je ekipa kvaliteta za druge lige Srbije ako smo realni.Fale nam zadnji vezni u rangu Evertona, i brzi i kvalitetniji stoper,jer i juce su ispadali od onakvog jadnog Rudara,samo sto Rudar nema kvalitet ,ali cim naletimo na ozbiljniju i brzu ekipu,tu nam je kraj sa ovakvom ekipom do LE ne bih rekao jako tesko ,nego nemoguce , mnogo toga tu fali ,i to se vidi iz aviona,previse je to mekano,sporo,nedaj boze da nam ode Jevtovic pa to bi bila katastrofa,jer on koliko toliko ima ta defanzivna svojstva,zamislite mekanog,jadnog i bednog Kosovica,na toj poziciji kao protiv Olipijakosa prosle sezone polomili su ga siroma,i oduzeli mu sve lopte bez faula pa Vakulko je za njega Patrik Vijera,ali coravi Djukic to ne moze da vidi ,neko ko nema tri cuke o fudbalu,ali to ce uprava kasno shvatiti.

    0
    0
    Odgovori
  3. Jankovicu zabraniri da vuce loptu unazad i lopta mora da se krece samo napred.samo jefan do dva dodira i pas isve ce biti mnogo bolje krila moraju da ubacuju sto vise loptu u sesnaesterac jer tako se vrsi pritisak sa svih strana.svi mogu da daju gol ako se lopta krece brzo .moras da pokusavas da sutiras na protivnicki gol sto cesce.

    0
    0
    Odgovori
  4. Matori Vule je za ovog Rumuna ipak doktor – specijalista bekovskog zanata i stvarno me cudi da se o ovom limitiranom „pojacanju“ moze ovako pozitivno pisati. Rudar nije neka ekipa po kojoj bi se mogao doneti neki veci sud i ocene Partizanovih novajlija ali kada jednog golobradog i maloletnog beka proglase za igraca utakmice onda bi svima trebalo da bude jasno kakav kvalitet pojacanja je Ilijev doveo i sta nam je novo u igri Partizana trener Djukic doneo.

    0
    0
    Odgovori
  5. Partizanova rak rana je sredina terena,Jeftovic,Zdjelar,Jankovic i Pantic.Tu se moraju traziti mnogo,mnogo bolji igraci ako se misli napraviti ozbiljan tim.Nikolic je veliko razocarenje,spor bez osecaja za igru.Ko je imao ideju njega da dovede nije mi uopste jasno i zasto je on bolji od Ozegovica?Hitno dovesti zadnjeg i ofanzivnog veznog ako se misli parirati Zvezdi,ovako vam je sve dzabe.Iz aviona se vidi da su Jeftovic,Zdjelar,Pantic,Jankovic limitirani igraci….

    0
    0
    Odgovori
  6. Tim je los ako se malo bolje ne u igraju stoperi nista jer nisu ni imali posla bekovi sehovic i enake odlicni ali u ovoj utakmici,jeftovic i zdjelar odradili svoj posao protiv ovog protivnika,Suma i Pantic nijednu loptu nisu uputili centarforima,napadaci hm gomes dobar nikolic los.Mozda nisu uigrani nema tecnosti u igri pobedili su Rudar ali malo jaci klub videcemo,ne treba odmah poleteti.

    0
    0
    Odgovori
  7. Pa ne gledaju se pojačanja na male klubove ajde da vidimo malo više i jače klubove ma videćemo sad u drugom ako prođu

    0
    0
    Odgovori
    • A u 2.kolu vas ceka velesila irtis koji je zakucan u prvenstvu…5 puta slabiji od prosle godine jada ga je Zvezda lagano izbacila…rudar ne moze da igra nasu 2.ligu…nije dzaba 6.zavrsio od 12 timova u CG

      0
      0
      Odgovori
      • Vidim vi ste satrli ovaj Spartaks samo vadili loptu iz mreže mučenici, polako ničija ne gori do zore pa ni vaša.

        0
        0
        Odgovori
  8. Nema tu mnogo filozofije mali Sehovic i Eneke sigurno osvezenje u zadnjoj liniji, Sehovic sjajan ma ne prvu se vidi da decko kida da ce biti igracina, za razliku od Miketica,Antonova i Urosevica bravo mali. Eneke sigurno bolji od Vulicevica i vrjeme je bilo da Vuleta negledamo kako trci i pada kao muva bez glave. Naoadaci hm aj vidjecemo necu da preudiciram al mi Nikolic djeluje kao balerina, al vidjecemo ovoje prva utakmica.Suma sve bolji sto mi je u istinu drago. Djuka sa ova dva djecaka Markovicem i Sehovicem i sa pravilnim radom uprave donosi 10 milki Partizanu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter