1
Evrokupovi

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

ALEKSANDAR KOSORIĆ: Pokušavam saigračima da objasnim šta nas čeka na Marakani, huk Delija…

Objavljeno: 11.07.18 u 22:18

U svojim redovima rival Crvene zvezde ima jednog fudbalera sa ovih prostora.
(Od izveštača HotSport-a iz Rige – Darka Noveskog)

Reč je o srpskom internacionalcu Aleksandru Kosoriću koji je i kapiten prvaka Letonije.

Kosorić je večeras bio posebno motivisan, sem što igra protiv jednog od najvećih klubova sa prostora iz kojih je otišao u Letoniju, a i dresa Partizana koji je nosio u svojoj karijeri.

– Nama je interes bio da prvu utakmicu odigramo bez primljenog gola, pokušali smo da se skoncentrišemo da odbranu odigramo što bolje jer znamo koliko je Zvezda kvalitetna ekipa i koliko individualnog kvaliteta poseduje. Uspeli smo da odolimo svim napadima i ovo je za nas odličan rezultat. Čeka nas revanš gde će nam biti mnogo teže. Pokušavam saigračima da objasnim šta nas čeka na Marakani. Oni u takvom ambijentu do sada nisu igrali, ali mislim da ćemo uspeti da se spremimo za sve što nas čeka u Beogradu, počeo je priču Kosorić.

Srpski internacionalac se dotakao i onoga što čega Spartaks kada je reč o navijanju u Beogradu.

– Iskreno se nadam da hoćemo, ali sam svestan da će biti itekako teško. Videli ste da je kod nas na utakmicama porodična atmosfera, ali kada izađemo pred huk naših (srpskih) navijača, to uopšte neće biti lako, pogotovo u prvih 15-ak minuta.

Štoper Spartaksa je imao najbolju priliku za Letonce kada je mrežu Zvezde odbranio Milan Rodić.

– Hteo sam najbolje, kod svakog prekida idem na to da dam gol, bila je lepa prilika, ali nisam uspeo. Najbitnije da nismo primili gol, jer je prvobitno moj posao vezan za odbranu.

Kosorić je za kraj razgovora sa srpskim novinarima otkrio kako mu se čini Crvena zvezda.

– Zvezda je veoma kvalitetna, možda i najjači tim koji je ovaj klub imao u poslednjih deceniju i po. Puno dobrih pojedinaca uz sjajnog trenera, pričao sam i saigračima da će dodatno teško biti jer je prva takmičarska utakmica. Zvezda će biti sve bolja i bolja tako da i mi moramo da odigramo bolje u Beogradu, zaključio je defanzivac tima iz Jurmale.

0
0

1 Komentara

  1. Hvala rodjace,zbog ovakvih izjava Zvezda ce imati posetu između 15-20 hiljada sledece sedmice,opet hvala….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter