0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ĐURIČIĆ: Želim da pokažem svoj kvalitet

Objavljeno: 09.07.18 u 16:31

Srpski fudbaler Filip Đuričić zvanično je predstavljen kao novi igrač Sasuola. Đuričić je stigao iz Sampdorije i potpisao je četvorogodišnji ugovor, a prethodnu polusezonu je proveo u Beneventu, gde je stigao kao želja novog trenera Sasuola, Roberta de Zerbija. Srpski fudbaler veruje da će u novom klubu uspeti da ispuni svoj potencijal.


– De Zerbi je drugačiji trener od ostalih u Italiji, on želi da zadržavamo loptu, da igramo na posed. Siguran sam da ćemo ove godine igrati dobar fudbal. Igrao sam dobro u Beneventu, ali sam pružio možda samo 70%. Imao sam, takoreći, dve godine pauze u Sampdoriji, gotovo da nisam igrao, a mogu mnogo da pružim. Volim da razmišljam o timu, ne kao pojedinac, sve ostalo mi je manje važno. Teren je jedino mesto gde mogu da pričam. Želim da pokažem svoj kvalitet, a teren govori sam za sebe – smatra Đuričić.

On kaže da je dobro upoznao klub u koji je došao.

-Dosta sam razgovarao sa ljudima i rekli su mi da je ovo najorganizovaniji klub u Seriji A. Postoji veliko poverenje u trenera i to se najviše računa. S kim god da igramo, da li je to protiv Juventusa ili Barselone, uvek ćemo ići na pobedu. Što se tiče plasmana, prerano je da pričamo o našim ciljevima, ali uvek gađamo visoko – kaže Đuričić.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivni vezista je objasnio na kojoj poziciji se najbolje snalazi.

– Moja omiljena uloga je plejmejker, ali mogu da igram na svim pozicijama, čak i kao lažna devetka. Igrao sam dobro poslednjih par meseci, ali želim da rastem sa timom i moram da budem konkretniji. Želim da radim iz dana u dan i da dajem sve od sebe svake sekunde – rekao je Đuričić.

U Sasuolo je ovog leta stigao i Kevin-Princ Boateng, nekadašnji igrač Milana i Đuričić kaže da je navikao na kvalitetne igrače oko sebe.

– Igrao sam i za Benfiku i za Sautempton i tamo je bilo mnogo poznatih imena, ali za mene je ljudska strana važnija. Ovde su Boateng i Berardi i važna stvar je da su oni dobri momci i da kvalitetno igraju – zaključio je Đuričić.

Sasuolo je počeo pripreme za novu sezonu, a jedna od prvih prijateljskih utakmica biće krajem jula, sa ekipom Sudtirola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter