0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘DOKTOR’ MAŽIĆ: Srpskog arbitra hvale kolege, ali i čitava fudbalska planeta (FOTO)

Objavljeno: 07.07.18 u 10:30

Najuspešniji čovek u fudbalu iz naše države sigurno je arbitar Milorad Mažić.

Čitava svetska sportska javnost hvali arbitra i njegovo vođenje utakmice Belgija-Brazil.

Autoritativno suđenje i način na koji je stavio do znanja Nejmaru i druži da ‘kotrljanje’ po zemlji ovog puta neće proći izbacilo je našeg delioca pravde u prvi plan. Mažić koji je sudio finale Lige šampiona jedan je od glavnih kandidata i za finale koje će se igrati u Moskvi, a pohvale na njegov račun stižu i od bivših kolega sa čitave planete.

Nekadašnji ugledni arbitar Kit Heket na Tviteru je napisao:

– E, pa gospodo sudije, upravo ste svedočili majstorskoj predstavi Milorada Mažića (Srbija). Ako ste snimili utakmicu, samo pogledajte kako je pozicioniran i kako se kreće kod svake donete odluke. Njegova spremnost i trud na terenu su sjajni – čista desetka!

I Džon Pol Mota nije bio ravnodušan na to kako je Mažić sudio četvrtfinale.

– Po mom mišljenju, jedno od najboljih suđenja do sada na Svetskom prvenstvu! Čestitke Miloradu Mažiću na skoro besprekornom poslu. Bilo je zadovoljstvo gledati vas!, napisao je Mota.

Italijanski novinar Tankredi Palmeri ovako je opisao Mažićevu rolu:

– Za sudiju Mažića osmica. Perfektna utakmica, iako nije bila laka, za arbitra koji je vodio finale Lige šampiona i koji je istakao snažnu kandidataru da vodi i finale, iako Brih, Sandro Riči i Čakir imaju dužu biografiju!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter