1
Fudbal

MONDIJAL: Ljoris branio ono što Muslera nije, pa je golman Urugvaja dodatno častio Francuze (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.18 u 17:55

Prvi polufinalista Svetskog prvenstva u Rusiji je Francuska koja je sa 2:0 (1:0) savladala Urugvaj u Nižnjem Novgorodu.

Francuska i Argentina su nam priredili spektakl pre šest dana u meču sa najvećim brojem golova na ovom Mondijalu, ali danas Urugvaj nije mogao da bude toliko opasan kao što su Argentinci.

Delom i zbog toga jer je Edinson Kavani propustio ovaj susret zbog povrede zarađene u meču sa Portugalijom u kom je postigao dva pogotka za pobedu.

Francuska je od samog starta znala šta hoće. Želeli su kontrolu i posed lopte, više su želeli da igraju fudbal u odnosu na destruktivne Urugvajce i zasluženo su u 40. minutu došli u prednost.

Antoan Grizman izvodi sve prekide u selekciji ‘galskih petlova’, a uoči svakog ubacivanja lopte sa strane zaleti se ka lopti, pa zastane. Činilo se da to radi slučajno, ali nije tako.

Na taj način fudbaler Atletiko Madrida poremeti odbranu rivala, a onda je u 40. minutu meča protiv Urugvaja upotrebio majstorstvo i pogodio u glavu Rafaela Varana, da bi štoper Francuske je dokačio taman toliko da savlada Fernanda Musleru.

Urugvaj je primio gol iz prekida, u čemu je najbolji.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)

Šta se promenilo nakon tog gola? Ništa. Urugvaj nije znao kako da napadne, a ‘petlovi’ su to jedva dočekali da spuste tempo igre i uspore maksimalno utakmicu kako bi vreme što pre isteklo.

A onda, velikom greškom golmana Urugvaja Francuska je povela sa 2:0, a strelac je bio asistent kod prvog gola, Antoan Grizman.

Međutim, Grizman može da zahvali golmanu Urugvaja Fernandu Musleri, koji ga je velikodušno počastio ovim golom.

Najbolji igrač Francuske uputio je snažan udarac, ali pravo u čuvara mreže. Ipak, lopta je skrenula tako da je ‘slomila prste’ Musleri i odsela u njegovoj mreži.

Pogodak gotovo preslikan onom koji je Geret Bejl dao nesrećnom Lorisu Karijusu u finalu Lige šampiona.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)

I to je bilo to. Čekalo se da selektor Urugvaja u igru ubaci Edinsona Kavanija, ali napadač, jednostavno, nije mogao. Povreda je bila jača.

Tako je i otišla bilo kakva nada da južnoamerikanci mogu do povratka i eventualno produžetaka. Francuska je bez mnogo problema privela meč kraju i rezervisala prvu kartu za polufinale.

Urugvaj – Francuska 0:2 (0:1)
(Varan 39, Grizman 62)

Stadion: Nižnji Novgorod
Sudija: Nestor Pitana (Argentina)

URUGVAJ (4-4-2): Muslera – Kaseres, Himenez, Godin, Laksalt – Nandez (od 73. Ureta), Toreira, Vesino, Bentankur (od 59. Rodrigez) – Suarez, Stuani (od 59. Gomez).

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Pogba, Kante – Mbape (od 88. Dembele), Grizman, Toliso (od 77. Nzonzi) – Žiru.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter