0
Evrokupovi

UEFA ‘PREPISALA’ OD FIFA: Koristiće srpskim klubovima – bitna promena pravila za evropske kvalifikacije

Objavljeno: 05.07.18 u 13:45

Moglo bi da se desi da ova novina bude veoma važna za srpske klubove u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Evropska kuća fudbala objavila je danas potvrdu da će u evropskim klupskim kvalifikacijama timovi u produžecima dobiti, dodatnu, četvrtu izmenu.

To je pravilo koje je uvela FIFA za Svetsko prvenstvo i već posle osmine finala se pokazala vrlo korisnom, pa je i UEFA prihvatila novinu za predstojeću sezonu u evropskim takmičenjima.

Po izmenjenim pravilima, timovi će i dalje imati prava na tri izmene igrača tokom regularnih 90 minuta utakmice, ali će dobiti po još jednu ako meč ode u produžetke.

Ovo pravilo primeniće se za Ligu šampiona, Ligu Evrope, Superkupe Evrope, Ligu šampiona za žene, zvanične mečeve reprezentacija, kao i Kup regiona gde učestvuju amaterski timovi.

Znajući da srpski klubovi neretko fizički ‘posustanu’ u završnicama utakmica, posebno u produžecima, ova promena svakako će im ići u korist.

UEFA je, takođe, saopštila da će klubovi i dalje imati po sedam rezervnih igrača na utakmici, osim u finalima gde će ih biti 12 na klupi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter