Partizanov novajlija iz Španije, Mark Valijente, bio je šokiran simpatijama svojih saigrača prema reprezentaciji Rusije.

Igrači Partizana zajedno sa stručnim štabom gotovo svakog dana u Sloveniji su gledali utakmice Svetskog prvenstva u Rusiji, a posebnu pažnju privukao je duel između Rusije i Španije, budući da u svojim redovima od nedavno imaju i bivšeg mladog reprezentativca ‘furije’.


Mark Valijente, naravno, svim srcem bodrio je Španiju protiv domaćina, a ostatak ekipe bio je uz Ruse, bratski narod, koji je na svakoj utakmici Srbije navijao za ‘orlove’. To je novog štopera Partizana prilično iznenadilo.

– Sedimo na večeri, gledamo utakmicu Španija-Rusija i svi igrači Partizana navijaju za Ruse. Malo sam bio zbunjen, a onda su mi objasnili za vezu vaše dve države i bilo mi je lakše – rekao je Valijente, a prenosi ‘Alo’.

Valijente smatra da nije moglo bolje nakon što je smenjen selektor Lupetegi dva dana pred start Mondijala.

– To je bila greška i kao što kaže Serhio Ramos, nije lako kad izgradite poverenje s jednim trenerom, a onda ga smene uoči početka takmičenja. Meni je krivo, u ovoj reprezentaciji igraju moji prijatelji, s nekima sam odrastao, posećivali smo se kao deca, ali život mora da ide dalje – poručuje Valijente.