2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS ‘AZBUKA’ IZ AUSTRIJE: Ako se po jutru dan poznaje, biće Crvena zvezda čvrsta i zategnuta po svim linijama (FOTO)

Objavljeno: 04.07.18 u 09:30

Crvena zvezda finiširala je pripreme u austrijskom Vindišgarstenu sa četiri pobede protiv Rida, Apolona, LASK Linca i Bohemijansa, sad čeka prvi meč prvog kola kvalfikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa iz Jurmale 11. jula.

HotSport će ‘paklenih’ 11 dana rada čete Vladana Milojevića u Austriji pokušati da analizira kroz ‘azbuku’ koristeći poslednje sumiranje utisaka samog šefa stručnog štaba crveno-belih.

A – Ako se po jutru dan poznaje gledaćemo jednako čvrstu, borbenu i po linijama skockanu Crvenu zvezdu kao prošle sezone. Na četiri meča Milan Borjan je samo jednom kapitulirao (Rid 2:0, Apolon 1:0, LASK 3:1 i Bohemijans 1:0) i to sa ‘bele tačke’.

– Imali smo fantastične uslove za rad. Odradili smo pripreme na najbolji način. Videli smo gde smo i znamo gde smo. Napravili smo bazu za ono što nas očekuje. Gorak ukus su ostavile samo ove povrede na kraju (Srnić i Stojiljković) – istakao je Vladan Milojević.

B‘Bakula’ je ponovo pokazao da je pravi ‘ratnik’. Jedan je od nazaslužnijih što protivnici Crvene zvezde nisu stvarali šanse. Bilo ga je svuda na terenu. U novo probanom sistemu imaće novu ulogu, da se vraća u poslednju liniju i započinje napade tima. To nije loše izgledalo, a verujemo da će biti bolje.

V – Vindišgarsten se pokazao kao sjajan domaćin crveno-belima. Sjajni uslovi za treniranje, dobri protivnici i pun lokalni stadion naših iseljenika iz Austrije. Baza u koju bi se trebalo vraćati.

G – Gol, tačnije efikasnost napadača Crvene zvezde nije bila na visokom nivou. Da Pavkov nije pogodio protiv Bohemijansa u 89. minutu, kod statistike špiceva bi stajao ‘krompirić’. Pešić, Stojiljković i mlađani Joveljić su se trudili, ali se trud nije isplatio u vidu gola. Spartaks jeste prilika da se raspucaju.

– Efikasnost napadača me ne brine uopšte. Radili su naporno, kada se osveže biće to dosta drugačije. Imamo sjajne napadače Pešića, Stojiljkovića, Pavkova i Joveljića. Crvena zvezda ima opasno oružje – rekao je Milojević.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

D – Delije, ponovo su bile tu kad god je Zvezda igrala. Nije ih mrzelo da dođu i iz po skoro 100 km udaljenih gradova kao što su Linc i Gmunden. Bravo!

Ð – ‘Ðaci’ Crvene zvezde Stanković, Eraković, Gojkov, Cvetković, Nikolić i Joveljić dobili su priliku da sa prvim timom rade u Vindišgarstenu, ali ostaje žal što nisu mogli da dokažu svoj talenat. Nisu puno igrali, neki uopšte, pa se stiče utisak da je stručni štab mogao da zakaže jednu prijateljsku prepodnevnu utakmicu samo za njih protiv lokalnog tima.

FOTO: FK Crvena zvezda

EEbisilio, najzvučnije pojačanje koje su generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrekela doveli u Zvezdu. Nismo imali dovoljno vremena da ga upoznamo, 45 minuta protiv Bohemijansa je malo. Ostavio je utisak sjajnog tehničara, problem je fizička sprema, ali ima vremena da se Holanđanin dovede u top formu.

ŽŽule je apsolutni heroj priprema. Najmanje je igrao na svojoj poziciji desnog beka najviše je činio štoperski tandem sa Vujadinom Savićem i sjajno se snašao.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

– Kuburimo sa štoperima. Imamo kadrovskih problema, te je Stojković bio primoran da igra centralnog beka. Dosta dobro se snašao, baš kao i Gobelja. Jako dobro su se uklopili u sistem – kazao je Milojević.

ZZvezdan Terzić je boravio nekoliko dana u Austriji, da vidi kako to sve funkcioniše i kako se novajlije uklapaju. Na njemu je ogroman pritisak, jer navijači očekuju da se najmanje ponovi prošla sezona. Do sad su dovedeni Popović, Sumaila, Ebesilio, Meleg, Jovančić, Jevtović i Stojiljković.

I – Igra Crvene zvezde, o njoj je još rano suditi. Vladan Milojević je zadovoljan, iz našeg ugla defanzivno je to bilo sjajno, ofanzivno je moglo i može biti bolje, sigurno i hoće kada se novajlije adaptiraju, ali i vrate reprezentativci Rodić i Radonjić.

– Imaćemo više oružja, nije sistem copy-paste. Ne želimo da protivnicima pokažemo sve što imamo – kratak je bio Milojević.

JJovančić, nažalost povredio je list i skoro veći deo priprema je radio van ekipe. Nismo mogli da ga upozanmo na terenu u prijateljskim utakmicama.

KKrstičić na terenu i Zvezda sa jačim tempom u polju. Čovek koji je tu da pokrije svaki deo terena. Poput Jovičića imaće ulogu da se vraća po loptu u poslednju liniju, ali i da loptu traži na sredini terena. Ponovo će biti pokretačka mašina crveno-belog tima.

L – Levi bek je bio najveći problem crveno-belih tokom boravka u Austriji. Hajdin je na kraju asistirao za gol Pavkova protiv Bohemijansa, ali je to učinio kao desni bek. Levo je često grešio, ljutio se i Vladan Milojević, duvala je ‘promaja’ protiv LASK-a i Bohemijansa. Biće sigurno bolje kada se vrati Rodić.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

LJ – Ljubav prema Zvezdi pokazao je naš iseljenik Stanko, čovek koji i pored posla i 40 km udaljenosti od Vindišgarstena nije propustio nijedan trening i utakmicu. Svaka cast!

MMeleg se pokazao kao odlično pojačanje. Jak na lopti, razigravao je saigrače, bio opasan u šutu sa distance. Postigao je gol iz penala protiv Rida. Pokazao se do sada kao najozbiljnije pojačanje.

NNikola Stojiljković bi trebalo da bude prva opcija u napadu Crvene zvezde ako ode Aleksandar Pešić. Ipak, nije na nivou na kom ga pamtimo iz dresa Čukaričkog. Ipak, period je adaptacije, verujemo da će Milojević iz njega izvući maksimum kada bude najpotrebnije.

NJ – Njegove dobre partije nisu i iznenadile, iako ne dobija mnogo prilike kada god je dobije maksimalno je iskoristi. Nemanja Milić je u Austriji odradio sjajan posao, pogotovo protiv LASK-a kada je postigao dva gola. Dobar u ofanzivi, pouzdan u defanzivi, krilni napadač Crvene zvezde je u Vindišgarstenu bio jedan od najboljih. Srnić ili on, definitivno jedan nije za prodaju.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

O – Odbrana Crvene zvezde je ponovo funkcionisala maestralno. Štoperski tandem su prvo činili Babić-Savić, a oni bi trebalo da startuju i u meču sa Spartaskom. Rezervna opcija bila je Stojković u ‘centrali’, a Gobeljic i Hajdin po bokovima. Kako god je Vladan Milojević stavio, to je izgledalo više nego dobro. Videćemo da li ce dolazak Sumaile i možda Degeneka nešto novo doneti, pojačanja su potrebna, ne daj bože da se neko povredi.

P – Prelazni rok, ako se izuzme dovođenje još jednog štopera, je za sada u mirovanju. Stigli su golman Popović, defanzivac Sumaila, vezisti Jovančić, Meleg i Ebisilio, krilo Jevtović i napadač Stojiljković. Još je rano govoriti da li su Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela pogodili kao prošlog leta, tačnije, još dva meseca su pred nama, biće odlazaka, a samim tim i novih dolazaka. Za sada sve izgleda jako dobro.

R – Rad, red i disciplina obeležili su deset dana rada u Austriji. Sve je bilo pod konac, ali je i atmosfera u samom timu bila odlična. Bilo je tu sve vreme takmičarskog duha, ali pre svega šale. To se moglo videti posle jednog treninga kada je Milojević podelio dve ekipe da na skraćenom terenu, ‘žuti’ su vodili gol razlike kada je Milijaš izjednačio, ispostavilo se posle poslednjeg zvižduka Milojevića. Pogodak je poništen, svi su skočili na ‘šefa’, dok su ‘narandžasti’ zahtevali ‘VAR’, golman pobednika Supić je samo poručio ‘Momci, hvala vam na zabavi’ i otišao na tuširanje.

SSavić, komadant odbrane Crvene zvezde, momak koji je prošle godine dočekan sa puno nepoverenja od strane navijača, ali je dokazao da je reprezentativan kalibar. Takav je bio i u Austriji, komandovao je odbranom koja je primila samo jedan gol. Borjan iza njega može biti miran ovog leta i jeseni. Preskočio je meč sa Bohemijansom, ali nije reč o povredi.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

T – Tim, posle pogledane četiri utakmice kod nas se već stvorila slika tima za duele sa Spartaksom. To bi trebalo da izgleda Borjan – Stojković, Savić, Babić, Hajdin (Rodić) – Jovičić, Krstičić, Meleg (Ebisilio), Ben, Srnić – Pešić. Naravno, sem ako se neko u narednih sedam dana ne povredi ili ne proda. Mada je trener Milojević jasno stavio do znanja da se kod njega 11 startnih ne zna sve do dan pred utakmicu.

– Znate dobro da ja tim nemam u glavi do utakmice. Svi igrači na koje raspolažem konkurišu za sastav – istakao je Milojević.

Ć – ‘Ćavi’ je igrač koji fali Zvezdi godinama, ali su navijači bili zadovoljni i Kangom. Odlaskom Gabonca ostala je rupa na poziciji ‘kreativca’. Stigao je Meleg, ali i Ebisilio, koji je sam sebe proglasio igračem kakvog je Zvezda tražila. Kreativnog sa dobrim udarcem, Delije bi rekle ajde da tako i bude.

U – Upozoravao je tokom priprema Vladan Milojević svoje igrace najviše na pas i kretanje, pre svega u napadu. Iz treninga u trening je ekipa napredovala, ‘šef’ bio zadovoljan. Sada ostaje da se sve odrađeno na Zlatiboru i Vindišgarstenu izglanca i da se forma polako od utakmice do utakmice podiže.

F – Fantastični Ben je ponovo pokazao da je veoma važan igrac za crveno-bele. Bio je jedan od najboljih na svim mecevima u Austriji. Otvorio je mrežu protivnika protiv Rida, sve vreme bio opasan po gol rivala. Još samo kada bi podigao za stepenik realizaciju…

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

H – Hladnokrvan je bio Borajn tokom priprema u Austriji. Primio je svega jedan gol za 360 minuta i to iz penala. Nije to bila Milanova jedina vrlina, videlo se na treninzima i utakmicama da uliva poverenje odbrani, da ne paniči sa loptom u nogama i da ume da bude začetnik napada ako se ona nađe kod njega. Zvezda bi sigurno mnogo izgubila njegovim odlaskom, iako je došao takođe kvalitetni Popović.

C – Crvena zvezda je pokazala da je veliki klub. Meč sa LASK Lincom odigran je u subotu, zašto to apostrfiramo, jer je to bio neradan dan, tribine malog stadiona lokalnog Diana Vindišgarstena su bile pemale da prime sve koji su uživo želeli da gledaju crveno-bele. Najlepša fotografija za kraj slikanje sa malim simpatizerima koji su došli i svih delova Austrije, ali i Slovenije.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Č – Čeka se taj četvrti štoper. Sumaila je stigao, ali zvezdaška javnost čeka rasplet oko Miloša Degeneka. U Srbiji je, vode se pregovori, hoće li se transfer reprezentativca Australije završiti, videćemo u narednih nekoliko dana…

– ‘Džoker’, svakako da ta uloga pristaje snažnom napadaču Pavkovu. Dobijao je šansu pred kraj utakmica sa Apolonom i Bohemijansom. Na kraju doneo je Zvezdi pobedu u 89. minutu protiv Čeha za povratak u Beograd sa najslađim osmehom i za skor četiri od četiri pobede u Austriji.

– Znate me dobro i znate da ne mogu da pričam na taj način. Radi dobro, tu je. Imamo planove, kvalitetan je fudbaler. Njegov zadatak je da daje golove. Ponosan sam jer imam jako oružje u napadu. – prokomentarisao je naše pitanje Vladan Milojević vezano za drugog strelca Superlige Srbije.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Š – Šef Vladan Milojević je još jednom dokazao koliki je perfekcionista i ponovo je to sve delovalo pod konac. Na svakom treningu igrači su znali koji im je zadatak, te je za kratko vreme od Žuleta napravio štopera. Linije u timu su bile jasno postavljene, kretnja perfektna, a kada bi mladi igrači zakazali tu je bio pomoćnik Kosanović da im objasni. Jednostavno Milojević voli svoj tim i tim voli njega.

– Daću im dva dana slobodno, a onda nastavljamo dalje. Ovo je sjajan tim, nekada im i ukinem slobodno da bih radio sa njima, jer volim kada smo na okupu – zaključio je Milojević.

0
0

2 Komentara

  1. ZVEZDA JE JEDNA JEDINA NITI JE MENJAM NITI BIH NI ZA STA BLAGA SVETA JEDNOM ZVEZDAS ZAUVEK ZVEZDA DO DO GROBA CAST SVIM FUFBALSKIM TIMO IMA IGRACIMA CENIM IH POSTUJEM ALI ZVEZDA ZVEZA JE JEDNA
    I JEDNA KOJI VOMIM I SRCEM I DUSOM

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter