7
Fudbal

SENEGALCI PRAVE SKANDAL: Savez se žalio FIFA zbog Mažića, ‘razotkrivaju ga’ audio snimkom sa VAR sudijama (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.18 u 14:42

Feliks Brih je na ovom Svetskom prvenstvu izazvao najviše reakcija kada su loše odluke u pitanju.

Međutim, Fudbalski savez Senegala će se potruditi da ipak Milorad Mažić izađe u prvi plan.

On je sledeći arbitar koji se našao na tapetu. Kao što je poznato, Srbin je bio zadužen za suđenje na odlučujućoj utakmici SSS grupe između Senegala i Kolumbije, nakon koje su Afrikanci eliminisani.

Sporan detalj desio se u momentu kada je Milorad Mažić pokazao na belu tačku nakon starta nad Sadio Maneom, ali je rešio da tu odluku promeni pošto je dobio instrukcije iz VAR sobe gde je taj detalj dobro ispraćen.

FS Senegala smatra da je Mažić olako poslušao savet VAR tehnologije, te se žalio FIFA na suđenje Srbina, a na internetu se pojavio i audio snimak razgovora ljudi iz VAR sobe i Milorada Mažića:

VAR sudija: Pregledaćemo snimak kod penala.

Mažić: Hajde, hajde, hajde…

Mažić: Mislim da je startovao na njegovu desnu nogu.

VAR sudija: Nismo sigurni, mislimo da je igrač startovao na loptu.

– Sve ovo je uticalo na eliminaciju naše reprezentacije sa Svetskog prvenstva. Zato smo i napisali ovo protestno pismo, u veri da ćete razmotriti našu žalbu, napisali su iz FS Senegala.

Sporni detalj možete videti na 0:17 snimka:

(Izvor: YouTube/FIFATV)

0
0

7 Komentara

  1. Potpuno su u pravu… Mazic nije dovoljno usporio snimak, kada sam gledao na eonu vracao sam frrjm po frejm i videlo se da je prvo na nogu pa na loptu startovao… Bio je penal…

    0
    0
    Odgovori
    • Стручњак, не поставља се питање да ли је стартовао на ногу. Кад уклизава неминивно остварује контакт са телом противника, само остаје спорно да ли избија лопту или не….

      0
      0
      Odgovori
  2. Каква глупост, прегледан снимак и утврђено да је заиста био старт на лопту. Преиначена одлука и заиста не знам шта је ту спорно. Можда немају право да комуницирају међусобно? Колико знам ВАР правилно искоришћен што није желео и педерчина Брих (данас би гледали Србију, а не албанску републику Швајцарску).

    0
    0
    Odgovori
  3. A za sta onda sluzi VAR i sudije u VAR sobi nego da sugerisu da li je nesto sumnjivo, cuj olako poslusao savjet hahah… Po meni dobra odluka, start bio malo neoprezan al prvo je odnio loptu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter