0
Fudbal

MONDIJAL: Engleska preko penala do četvrtfinala, Erik Dajer čovek odluke!

Objavljeno: 03.07.18 u 22:57

Poslednji četvrtfinalista Svetskog prvenstva u fudbalu je selekcija

Postoji teorija koja je do sada ima potvrdu. Pep Gvardiola je 2010. godine radio u Španiji i ta selekcija je osvojila Mondijal. Četiri godine kasnije je vedrio i oblačio nemačkim fudbalom i ‘panceri’ su se popeli na krov sveta. Sada je najbolji trener u Engleskoj, osvojio je Premijer ligu i uneo novine u tamošnji fudbal koja bi, po ovoj tradiciji, mogla Englesku da učini prvakom sveta.

Naravno, teško je reći šta će biti do 15. jula i finala na ‘Lužnjikiju’, ali Englezi su i ove večeri u Moskvi na ‘Otkriće’ areni izgledali moćno i veoma ozbiljno.

Kolumbijci nisu imali rešenja da dođu do gola Džordana Pikforda, iako su imali loptu u nogama u prvom poluvremenu. Englezi su bili konkretniji i više pretili Ospini, pogotovo kada je Hari Kejn imao sjajnu šansu. Kolumbija pak, sa druge strane, imala je samo jedan šut u okvir gola, i to sa distance Kvintera, pravo u Pikforda.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja, pre svega u smislu ‘varnica’ na terenu koje su izazivali sve nervozniji Kolumbijci. A to se manifestovalo penalom koji je skrivio Karlos Sančez.

Pomenuti vezista Kolumbije u prvom kolu Mondijala protiv Japana je već u četvrtom minutu zaradio crveni karton i skrivio penal koji je usmerio dalji tok tog meča ka porazu južnoameričke selekcije.

Dobio je pretnje smrću da će proći kao tragični Eskobar 1994. godine kada se vratio sa Svetskog prvenstva u SAD, a večeras je u osmini finala napravio novi kiks.

Pobegao mu je Hari Kejn i Sančez ga je oborio, pa je pokazan penal za Englesku. Njega je u gol pretvorio upravo Kejn za vođstvo ‘gordog albiona’ od 57. minuta.

Ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Odolevali su Englezi dosta ofanzivnijoj igri u nastavku, ali je u trećem minutu nadoknade u produžetke utakmicu odveo Jeri Mina svojim trećim golom na Svetskom prvenstvu.

U produžecima bez puno pravih prilika, kao da su se oba tima mislima usmerila ka izvođenju jedanaesteraca.

A izvođenje penala je sigurnim udarcem otvorio Radamel Falkao. Potom je loptu uzeo i kapiten Engleske, Hari Kejn koji je sigurnim udarcem matirao Osminu sa 11 metara. Sledeći izvođač bio je Kvadrado – pogodak. Rezultat 2:2 postavio je Markus Rašford. Luis Murije je gađao, ponovo mirno i pribrano za novi pogodak.

Ali je onda zablistao Ospina. Pročitao je Džordana Hendersona koji je uzeo zalet od svega par metara, i odbranio mu udarac. Međutim, novi promašaj. Za Kolumbiju, pošto je Uribe napucao prečku.

Posle dve vezana promašaja, Tripije je pogodio za 3:3. Petu seriju je otvorio Karlos Baka, a Pikford je uspeo da odbrani i to na veoma atraktivan način.

Čovek odluke bio je Erik Dajer, kratak zalet, pročitao ga je Ospina i zakačio loptu, ali blago pa je ona ipak završiča u mreži.

(Izvor: youtube / RTS Sajt – Zvanični kanal)

 

Kolumbija – Engleska 1:1 (0:0)
(Mina 90+3 – Kejn 57 p)

Stadion: Atkritje Arena, Moskva
Sudija: Mark Gajger (SAD)

Kolumbija (4-3-2-1): Ospina – Arijas, Mina, D. Sančez, Mohika – K. Sančez (od 79. Uribe), Lerma (od 61. Baka), Barios – Kvintero (od 88. Murijel), Kvadrado – Falkao.

Engleska (5-1-3-1): Pikford – Tripije, Voker, Stons, Megvajer, Jang – Henderson – Lingard, Ali (od 81. Dajer), Sterling (od 88. Vardi) – Kejn.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter