Učinak Partizana na pripremama u Sloveniji je – tri pobede i dva poraza. Danas je izgubljen meč od ukrajinske Zarje minimalnim rezultatom.

Pripreme se privode kraju, današnji protivnik je izuzetno dobar, ali će i Partizan morati bolje za devet dana kada u Nikšiću bude otvorio sezonu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara. Ne zato što je Rudar jak, već jer crno-beli najavljuju visoke ciljeve naredne sezone.


Danas je ekipa delovala i dalje stegnuto, ‘teško’, ali je i pored toga odbrana delovala prilično dobro. Sve do poslednjeg minuta igre. Tada je Artjom Gordijenko pobegao kompletnoj odbrani iza leđa i lako je savladao golmana crno-belih.

Filip Kljajić je nekoliko puta odlično reagovao i spašavao beogradski tim, ali u ovom 89. minutu nije mogao.

(Izvor: youtube / Danas Conferences Centre)

Ono gde Partizan mora da napreduje jeste kreativnost, lakše probijanje rivala i efikasnost. Vezni red i napad i dalje nisu na istim ‘talasnim dužinama’ i zato tim Miroslava Đukića nije uspevao da iskoristi i materijalizuje igrača više kog je imao od 70. minuta.

Pojačanja bi tek trebalo da donose razliku u evropskim kvalifikacijama i novoj sezoni, koji su već iza ugla…

PARTIZAN: Kljajić – Miletić (R) Nemanja (od 46. minuta Enake), Marković, Mitrović (od 46. minuta Valijente), Šehović – Jevtović, Zdjelar, Suma, Pantić – Nikolić (od 80. minuta Zoran Tošić), Rikardo Gomeš.

Klupa: Jovičić, Vulićević, Nemanja (G) Miletić, Kokir, Ožegović, Ivanović.