0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

LORENCO EBISILIO: Došao sam u Zvezdu jer hoću titule i Ligu šampiona, jedva čekam derbi (FOTO)

Objavljeno: 01.07.18 u 12:27

Najzvučnije pojačanje Crvene zvezde ovog leta dolazi iz kluba protiv kojeg će verovatno prvak Srbije igrati uskoro.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Austrije – Darko Noveski)

I to u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada se očekuje da će u crveno-belom dresu zaigrati Lorenco Ebisilio.

On je stigao na pripreme Crvene zvezde u Austriji, a danas je i predstavljen tamo u društvu sportskog direktora kluba, Mitra Mrkele.

– Pripremio me je Mičel Donald za ovaj dolazak, on je imao tri odlične sezone u Zvezdi tako da zna mnogo toga. Odmah sam primetio koliko je Crvena zvezda veliki klub, tu je i armija navijača koja me je sjajno dočekala, počeo je priču Ebisilio, a potom dodao:

– Donald mi je rekao da treba da budem fokusiran i da ću se lako uklopiti ako se budem toga držao. Smatram da imam ono što nedostaje ekipi, pre svega kreativnost, a i jak sam na lopti i opasan po gol protivnika. Sem toga, mogu da doprinesem kod kornera, ili izvođenjem slobodnih udaraca sa strane.

Holanđanin je prokomentarisao i odlazak sa Rajskog ostrva posle godinu i po dana u APOEL-u.

– Prelazak iz APOEL-a u Crvenu zvezdu me uopšte nije iznenadio, u fudbalu je sve moguće. Želeo sam da odem i klub je to ispoštovao. Bilo mi je lepo na Kipru ovih godinu i po dana, ali su mi sada ambicije da se borim za titulu i Ligu šampiona sa Zvezdom.

FOTO: HOTSPORT

Ebisilio je počeo pripreme sa APOEL-om ovog leta, ali još uvek nije u pravoj formi. Međutim, sigurno da će koristiti Vladanu Milojeviću, pogotovo što odlično poznaje kiparski tim:

– APOEL ima Musu koji je brz i tehnički izuzetno potkovan, a tu je i levi bek Kaju koji je takođe opasan. Čeka nas težak meč, APOEL je ekipa koja već osam godina bez pauze igra Evropu.

A kada su golovi u pitanju…

– Voleo bih da ih bude što više, iako ne razmišljam o brojkama. Želim da golovi i asistencije donose uspeh ekipi, jer bi u suprotnom bili bezvredni. Odabrao sam broj 11 jer mi donosi sreću, a i bio je slobodan.

Mičel Donald je Ebisiliju pričao i o najvećoj fudbalskoj utakmici u Srbiji.

– Čuo sam za ‘večiti derbi’, sjajna utakmica. Uvek donese puno strasti, Donald mi je pričao da je derbi pravo uživanje. Ja volim velike utakmice i pritisak.

Kako dolazi iz Amsterdama, Ebisilio smatra da mu neće biti problem da se privikne na Beograd.

– Iz Amsterdama sam, navikao sam na dobar život. Beograd je veoma lep grad, znam šta se dešavalo ’90 godina, Srbija je prolazila krot težak period ali se vraća, oporavlja se.

Iz Austrije: Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter