0
Evropske lige

FILIP ĐURIČIĆ: De Zerbi je bio presudan za prelazak u Sasuolo

Objavljeno: 28.06.18 u 10:57

Srpski ofanzivni vezista ostaje u Seriji A.

Filip Đuričić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa italijanskim prvoligašem Sasuolom. Đuričić je prethodnu sezonu proveo u Beneventu, pa je tako ispunio sopstvenu želju da ostane u Seriji A, u koju je stigao pre dve godine.

– Sasuolo je jedan od najorganizovanijih klubova u Italiji sa jasnom vizijom. Svidela mi se uloga u timu koju su mi namenili. Sve se nekako poklopilo sa mojim ličnim planovima, tako da smo vrlo brzo našli zajednički jezik – rekao je Đuričić.

Jedan od glavnih faktora pri odluci da pređe u Sasuolo bio je dolazak trenera Roberta De Zerbija, koji je prethodno upravo vodio Benevento i koji je bio taj na čiji je poziv Đuričić došao u taj klub prethodne zime.

– Trener je bio presudna karika za prelazak u Sasuolo. Sarađivao sam sa njim u Beneventu i znam o kakvom se stručnjaku radi i kakav fudbal želi da igra. Ceni moje kvalitete, što je najvažnije i mislim da može da mi pomogne da napredujem u svakom segmentu igre – kaže Đuričić.

Sasuolo je prethodnu sezonu završio na 11. mestu, a ofanzivni vezista je objasnio i koje su ambicije kluba za predstojeću kampanju.

– Cilj će nam biti da se nađemo u gornjem delu tabele, to jest u prvih deset ekipa, sa tendencijom da se napadne i Liga Evrope ukoliko to bude moguće – smatra Đuričić.

Ovaj 26-godišnji fudbaler je najavio i šta će biti njegovi lični planovi za narednu sezonu.

– Napravio sam određeni plan i krenuo sam od nule kada sam prešao u Benevento. Sve ide tokom koji smo zamislili. Očekujem da provedem što više vremena na terenu i da napredujem iz dana u dan. Uz pravi rad i sa kvalitetom koji verujem da posedujem, stvari će doći na svoje mesto. Želim da popravim svoju statistiku i na tome će biti akcenat – zaključio je Đuričić.

Đuričić je karijeru započeo u Radničkom iz Obrenovca, odakle je prešao u holandski Herenven 2010. Posle tri godine odlazi u Benfiku, gde je takođe ostao tri sezone, a u međuvremenu je bio na pozajmicama u Majncu, Sautemptonu i Anderlehtu. Srpski fudbaler je od 2016. u Italiji gde je igrao za Sampdoriju i Benevento. Za reprezentaciju Srbije ima 24 nastupa uz četiri pogotka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter