4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MONDIJAL: Srbija eliminisana, Orlovi igrom nisu zaslužili nokaut fazu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.18 u 21:53

Reprezentacija Srbije je doživela i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovoga puta bolja je bila selekcija Brazila koja je slavila rezultatom 2:0.

Od samog starta utakmice se videlo da će naši defanzivci biti na mukama napadača Brazila. Nekoliko prilika za Brazil u prvih par minuta kada je Srbija uspela da stane na loptu i konsoliduje redove.

Tite je već u 9. minutu morao da napravi prvu izmenu pošto se Marselo povredio, a šansu je dobio Filipe Luis. Nije pretila Srbija Alisonu u tim momentima, za razliku od kolege iz rivalskog tima, Stojković je imao dosta posla.

FOTO: STARSPORT

Prvu odličnu priliku je čuvar mreže Partizana zaustavio u 25. minutu kada je u stopostotnu šansu došao Nejmar nakon nekoliko odbitaka. Fudbaler PSŽ-a je gađao, ali je pravac lopte jednom rukom uspeo da skrene Stojković.

Samo pet minuta kasnije još jednu stopostotnu šansu imao je Brazil. Loša ofsajd zamka Miloša Veljkovića, Gabrijel Žezus je istrčao sam ispred golmana i fintom šuta izbacio pomenutog defanzivca koji je pokušao da ispravi grešku. Međutim, ‘leđa mu je čuvao’ Nikola Milenković koji je u poslednjem trnenutku pritrčao na ivicu peterca i ispruženom nogom uspeo da blokira napadača Brazila.

Ali nije bilo odbrane iz treće odlične šanse izabranika Titea. Opet su zakazali defanzivci Srbije, Veljković ponovo nije mogao da isprati akciju rivala te je ovoga puta Paulinjo pobegao, a sjajno ga je uposlio Felipe Kutinjo. Fudbaler Barselone je prebacio Vladimira Stojkovića i to je značilo da Srbija mora da postigne dva gola za prolaz.
(Izvor: YouTube/RTS Sajt – zvanični kanal)

Ne može se reći da smo videli bolju igru Orlova u nastavku, ali svakako ofanzivniju, barem u prvoj polovini drugog dela. Odličnu priliku je propustio Aleksandar Mitrović u 61. minutu. Alison gotovo da je bio savladan, ali je Mitrović glavom u padu napucao Tijaga Silvu koji je spasao gol svoje selekcije. Napadač Njukasla je zatim imao još jednu šansu, ali ponovo realizacija nije bila na zavidnom nivou.

Iako se očekivalo da će Srbija pretiti iz kornera, gotovo da smo bili bezopasni iz nekoliko udaraca iz ugla, što se ne može reći i za Brazilce koji su, iako dosta niži od nas, iz jednog od prvih stigli do novog gola. Nejmar je izveo prekid, Milenković zakasnio, a Tijago Silva to surovo kaznio za 2:0.

To je trenutak u kojima je svima bila jasno da će već sutra Orlovi krenuti put Beograda, Brazilci su se oslanjali na individualne akcije Nejmara, a Srbija na čudo, koje se ove večeri nije desilo.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – zvanični kanal)

U drugoj utakmici grupe E su Kostarika i Švajcarska remizirali. Poveli su Švajcarci preko Džemailija koji je iskoristio odbitak i sa peterca volejem poslao loptu u mrežu, da bi početkom drugog poluvremena Kostarika izjednačila preko Vostona. Drmić je doneo novo vođstvo Švajcarskoj, da bi sa penala u nadoknadi konačan ishod postavio Brajan Ruiz.

SRBIJA – BRAZIL 0:2 (0:1)
/Paulinjo 36, Silva 68/

Stadion: Atkritje Arena, Moskva.
Sudija: Alireza Fagani (Iran)

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Milinković Savić, Matić – Tadić, Ljajić (od 75. Živković), Kostić – Mitrović.
Brazil (4-3-3): Alison – Fagner, Miranda, Tijago Silva, Marselo (od 10. Luis) – Paulinjo (od 66. Fernandinjo), Kazemiro, Kutinjo – Vilijan, Gabrijel Žezus, Nejmar

ŠVAJCARSKA – KOSTARIKA 1:1 (1:0)
/Džemaili 31 – Vaston 56/

Stadion: Nižnji Novgorod
Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer – Lihtštajner, Šer, Akanđi, Rodrigez – Behrami (od 60. Zakarija), Džaka – Šaćiri, Džemaili, Embolo – Gavranović.
Kostarika (4-2-3-1): Navas – Ovijedo, Vaston, Gamboa, Gonzales – Akosta, Borhes – Guzman, Kolindres, Ruiz – Kembel.

0
0

4 Komentara

  1. Iskreno,nisam više ni očekivao.Pozitivno,imamo mlade momke,uz dobrog trenera i promjeni načina igre,za 2-4godine mogli bi smo imati tim za respeckt.Uz dobrog psihologa naravno,treba ih pustiti samo da se rasterećeno igraju fudbala.Znam da će mnogi reći da sam lud,ali to je moje viđenje stvari.poz

    0
    0
    Odgovori
  2. Ništa se neće dogoditi. Naš fudbal je tu gde je i uvek će biti dok je vode nestručni ljudi koji nedovoljno vole ovu zemlju. Krstajicu : zbogom. Ukoliko ostane, ja se večeras opraštam od navijanja za reprezentaciju moje zemlje Srbije koju volim. FSS : sram vas bilo. Uništili ste sve što je valjalo. Blago Vašim praznim mozgovima ako mirno spavate noćas. Ja, običan patriota navijač – ne mogu. Nosite na savesti našu nacionalnu tugu i razočarenje, naše uništene snove. Smete li da se pogledate u ogledalo??? Ako ne smete, teško vama.. ako smete, TEŠKO VAMA JOŠ VIŠE!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Jedna od najgorih reprezentacija na prvenstvu. To je Miljanov i Bata DJorin fudbal. Krstajic da ima obraza podnjeo bi ostavku veceras, ali znamo sta ce se dogoditi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter