1
Fudbal

FOTO:STARSPORT

MLADEN KRSTAJIĆ: Nećemo se predati, ne plaši me igra Brazila; Ni reč o kazni FIFA-e

Objavljeno: 26.06.18 u 18:44

Pred sutrašnji meč Brazila i Srbije medijima su se obratili kapiten Aleksandar Kolarov i selektor reprezentacije Mladen Krstajić.

(Specijalni izveštač HotSporta u Rusiji – Stefan Smuđa)

Dobra atmosfera vlada u našem taboru pred utakmicu koja se sutra igra.

Meč koji se igra sutra u Moskvi biće ‘ispit zrelosti’ ove generacije, kao i pokazatelj gde se nalazi naš fudbal.

Prvo pitanje za selektora bilo je da li nas je Brazil saopštavanjem sastava za sutra potcenio.

– Oni su fudbalsla velesila, imaju svoje načine kojima se spremaju, bez obzira da li se prolazi ili ispada oni uvek igraju u sistemu. Poštujemo ih, želimo da se što bolje pripremimo i da im pariramo. Nećemo se predati, daćemo maksimum i videćemo posle 90 minuta, počeo je priču selektor.

Publika na Lužnjikiju trebalo bi da bude na našoj strani, pogotovu zbog bratstva dva naroda.

– Ja sam već rekao da se osećamo kao da igramo u Srbiji. Na svakom koraku to osećamo, verujem i navijači i novinari. Podrška neće izostsati. Uz taktičku disciplinu pokušavcemo da odigramo dobru utakmicu, a podrška će nam značiti, kazao je selektor.

Upitan je Krstajić i šta ga plaši u igri Brazilaca.

– Ne mogu da kažem da nas brine, ali oni imaju 23 podjednako dobra igrača. Kompaktni su, imaju dobar pas, ko god da zaigra biće pretnja. Ali time ništa novo nisam rekao, to svi znaju. Cenimo ekipu Brazila i u fazi napada i u fazi odbrane. Nećemo ih nikada potceniti, rekao je mladi trener.

Kada je upitan da li je spremio motivacioni govor, selektor kaže:

– Svaki trener ima svoj sistem rada, to je nešto naše interno u svlačionici.

Odgovorio je selektor i na pitanje legendarnog Ramba Petkovića, da li je ovo finale za naš tim.

– Imamo tim sastavljen od iskusnih igrača, ali i mladih koji će sigurno igrati još desetak godina za ovu reprezentaciju. Mi možemo da izgubimo utakmicu, to nije problem, ali je problem ne dati sebe u 90 minuta. Tu onda nema drazi nikakve. Bitno je da mi delujemo kao tim i da zadovoljimo naciju. Nije sramota izgubiti, sramota je ne dati maksimum i igrači su toga svesni, zaključio je Krstajić.

Kaznu od strane FIFA-e selektor nije želeo da komentariše.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter