2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PRVA POBEDA U AUSTRIJI: ‘Blickrig’ Zvezde i prvenac Melega

Objavljeno: 25.06.18 u 19:44

U prvom prijateljskom meču na pripremama u Austriji Crvena zvezda je sa 2:0 (2:0) savladala tamošnjeg drugoligaša Rid.

Meč je već u 1. minutu otvorila velika greška poslednje linije Rida, Ben je presekao loptu i u situaciji jedan na jedan matirao protivničkog golmana – 1:0. U 13. minutu sjajna akcija crveno-belih, Pešić je u 13. minutu uposlio iza leđa odbrane Bena, napadač sa Komora je oboren, a sudija je pokazao na ‘belu tačku’. Siguran izvođač bio je novajlija Meleg  – 2:0.

Samo pet minuta kasnije crveno-beli su mogli do trećeg gola, Stojković je probio po desnom boku, ubacio je loptu na peterac, ali je Srnić iz izgledne pozicije šutirao tik pored gola. Rid je prvi put zapretio u 30. minutu, šutirao je Valh sa distance, ali daleko preko gola. Prvi veći posao Borjan je imao u 39. minutu kada je tukao Majer, ali je golman Crvene zvezde napravio fantastičnu paradu i sačuvao svoj gol. Poluvreme je završeno vođstvom crvreno-blih 2:0. Crvena zvezda je prvo poluvreme igrala u sastavu Borjan-Stojković, Babić, Savić, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Meleg, Srnić, Ben – Pešić.

Odmah na startu drugog dela igre zaigrali su Stojiljković i Milić. Rid je prvi zapretio u 50. minutu, Hajblejsber, ali pored gola. Crvena zvezda je prvu šansu u drugom delu stvorila u 53. minutu kada je centrirao Hajdin, a Milić glavom šutirao pored gola. Usledio je miran period utakmice, Milojević je šansu pružio mlađim igračima poput golmana Stankovića, Nikolića, Erkaovića i Joveljića. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, te je meč završen rezultatom iz prvog poluvremena – 2:0.

Crvena zvezda sledeći meč u Vindišgarstenu igra 28. juna protiv Apolona iz Limasola od 17 časova.

0
0

2 Komentara

  1. Zvezda je igrala sigurno, ali videlo se da je Rid manje kvalitetna ekipa! Znam, prva je utakmica, možda su noge još uvek teške, posle napornih fizičkih priprema, ali igralo se prilično rastrzano tako da uglavnom igrači na sredini nisu mogli povezati više od tri dodavanja! Nadam se da će protiv kiparskog Apolona biti bolje, ali da će i Pavkov, konačno dobiti šansu veću od 5 minuta koliko je do sada odigrao u prvom timu, i to još kod „Grofa“ Božovića!Mića

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter