Reprezentativci Srbije su silno motivisani pred odlučujući meč u grupi.

Povezane vesti

Nakon dva kola Orlovi imaju tri boda i sledi im duel sa Brazilom koji za sada ima četiri.

Na konferenciji povodom te utakmice, govorio je Aleksandar Mitrović koji je proteklih dana dospeo u žižu posle nedosuđenog penala Feliksa Briha protiv Švajcarske.

– Uvek može bolje, ima prostora za napredak. Bilo je glupih grešaka protiv Švajcarske. Odigrali smo dobro, naivno smo primili dva gola. Kada se podvuče crta mogli smo da odigramo pametnije u završnici. Videli smo gde smo grešilI, počeo je Aleksandar Mitrović.

Srbija će svoj najbitniji meč u ovoj deceniji igrati u sredu kada će ili obezbediti plasman u narednu fazu Mondijala, ili se vratiti kući.

– Da ne verujem prvi bih spakovao stvari i otišao. Hrvatska je dobila Argentinu… Niko od favorita nije lako dobio. Ja sam ubeđen da ćemo da dobijemo Brazil. Mi smo Srbi, poznati po tome da stvaramo čuda. Na njima je pritisak. Kako se utakmica bude približavala kraju, tako će naše šanse da rastu. Treba samo da verujemo u to.

Mada veći deo fudbalske javnosti smatra kako je Feliks Brih napravio veliku grešku kada nije dosudio penal Srbiji, Nemac je u tom momentu procenio da je ipak Mitrović faulirao dvojicu čuvara.

– Vukli su me. Jedini koji je gledao loptu u tom duelu bio sam ja. Kada je svirao, mislio sam da je penal. Mi smo Srbi navikli da idemo težim putem. Uvek je sve dozvoljeno protiv nas. Mogu da nas obore koliko hoćeš puta, mi smo tu da ustanemo. Mi smo tu da učinimo Srbe ponosnim. Oni su već ponosni. Nikada nisu bila ovako velika očekivanja. Oni su bolji tehnički, ali moraće da se dobro prezonoje. Ubeđen sam da možemo da igramo protiv njih, hrabri ekipu Mitrović.