0
Domaći fudbal

VUJADIN SAVIĆ ZA HS: Anegdota vezana za oca Dušana iz Londona; Ajmo o LŠ, ne o odlasku

Objavljeno: 24.06.18 u 16:13

Štoper Crvene zvezde Vujadin Savić govorio je za HotSport o povredi koja je prošlost, Ligi šampiona, promašaju u Londonu i 31. avgustu.

Drugi dan je priprema u Vindisgarstenu, vredno se trenira, a na igračima se vidi da jedva čekaju 11. jul i prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaks Jurmile.

 Za Vujadina Savica je najvažnije da je povreda koju je vukao na proleće prošlost.

– Povreda je sanirana, ovo istezanje koje ste videli posle treninga je samo prevencija. To radim svakog dana, Pešić se malo šali na moj račun, ali mi istezanje prija. Najvažnije da bola više nema i da je prednja loža zalečena – počeo je priču za HotSport, Vujadin Savić.

 Prošlo je desetak dana vrednog rada , kako ti se čini početak priprema?

– Prošao je najteži deo rada na Zlatiboru gde je bilo samo trčanje. Sada nas čekaju utakmice i podizanje forme. Najvažnije je da budemo zdravi, a formu ćemo podići kad to bude najpotrebnije .

 Čini se da je zvezdaška javnost već izbrisala Spartaks i da svi već razmišljaju o drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sa APOEL-om?

– Mi bismo isto voleli da je tako da ih izbrišemo i ne moramo da igramo sa njima već odmah sa APOEL-om, ali nije tako. Loše bi bilo kad bismo tako razmišljali , Spartaks bi mogao ozbiljno da nas namuči i zbog toga moramo na njih da se kocentrisemo kao da je APOEL u pitanju. Kada dođu Kiprani da ih dočekamo kao da je neki još kvalitetniji tim, samo tako možemo da ponovimo evropski uspeh iz prošle sezone – rekao je za HotSport, Vujadin Savić.

 Bio bi možda deo reprezentacije Srbije da te nije mučila povreda, kako bi reagovao da si se našao u situaciji u kojoj je bio Tošić sa Šaćirijem kod pobedonosnog gola Švajcarske?

– Na utakmici odluke donosite u deliću sekunde, nekada su one dobre, nekada su pogrešne, Dule je želeo da spreči gol, a pri tome da ne napravi penal ili crveni karton, na kraju nije uspeo, nažalost. Šta bih ja uradio? Ne znam, video bih kad bi se našao u toj u situaciji.

 Još čekaš prvenac u dresu Crvene zvezde, ako postigneš gol ove sezone, jel znaš kako ćeš ga proslaviti?

– Čekam ga još od prvog mandata u Zvezdi. Kad volite toliko ovaj klub, onda vam je gol san. Kako ću ga proslaviti ne znam, znam samo da ću otrčati na „sever“ – jasan je bio Savić. 

 Da li postoji anegdota neka vezana za promašaj u Londonu kada si umalo poput oca Dušana utišao navijače Arsenala?

– Odmah posle utakmice Dule je ušao u svlačionicu i onako utučenom mi je uz osmeh rekao „Glavu gore, samo jedan čovek je mogao da utiša London, nemoj da se nerviraš „. Verujem da je i njemu bilo teško, a meni nije dobro ni danas kad se setim.

 Govori se o tome da bi po završetku evropskih kvalifikacija mogao da napustiš Crvenu zvezdu ako dođe ponuda iz inostranstva, da li bi to učinio ako bi se ušlo u Ligu šampiona?

– Ne razmišljam o odlasku. Ajde neka Zvezda uđe u Ligu šampion pa da pričamo o odlasku – poručio je za kraj Vujadin Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter